Šanca na reunion klasickej zostavy VENOM? Cronos: Je menšia než nulová

Členovia klasickej zostavy VENOM sa nevedia zhodnúť na dôležitosti osláv výročí.

Cronos. Foto: Ester Segarra

Conrad „Cronos“ Lant, líder kapely VENOM povedal, že šance na opätovné stretnutie klasickej zostavy kapely aj s gitaristom Jeffom „Mantas“ Dunnom a bubeníkom Anthonym „Abaddon“ Brayom, sú menšie než nulové. Informoval o tom portál Blabbermouth.net.

„Nie som im nič dlžný a nemajú nič, čo by som chcel. Stále sa stretávame s tým, že fanúšikovia chcú, aby sa stará zostava opäť spojila. Skúšali sme to v 90. rokoch a nebolo to dobre prijaté. Posledná vec, ktorú chcem urobiť, je dostať sa na pódium s tými ďalšími dvoma starými sráčmi a podať podpriemerný výkon. Teraz sa mi darí lepšie predávať albumy, tak prečo by som sa mal k tomu kurva vrátiť? Chcem len, aby bol VENOM skvelý,“ vyjadril sa Cronos v rozhovore pre magazín Metal Hammer.

Na otázku, či sa cíti smutný, že medzi nimi tromi teraz nie je žiadny vzťah, odpovedal: „Áno, samozrejme, že je to smutné. Ale zabávali sme sa a tie spomienky si budem vážiť,“ dodal tento čoskoro 60-ročný hudobník.

Vplyv albumu Black Metal

Začiatkom tohto roka Jeff „Mantas“ Dunn povedal, že by rád videl klasickú zostavu VENOM osláviť 40. výročie albumu „Black Metal“. Spomínaná doska vydaná v roku 1982 je považovaná za hlavný vplyv na thrash metal a extrémny metal vo všeobecnosti. Druhý album VENOM sa ukázal natoľko vplyvný, že jeho názov bol použitý ako názov metalového subžánru – black metalu.

Klasické trio kapely Dunn, Lant a Bray nahralo dve ďalšie štúdiové platne „At War With Satan“ (1984) a „Possessed“ (1985) a živý album „Eine Kleine Nachtmusik“ (1986). Kapely ako METALLICA, BEHEMOTH, CELTIC FROST a MAYHEM, často uvádzajú skupinu VENOM, ako hlavnú inšpiráciu. VENOM na čele s Cronosom pokračujú v koncertovaní a vydávaní novej hudby, zatiaľ čo Dunn a bývalý basgitarista a spevák Tony „Demolition Man“ Dolan spojili svoje sily vo VENOM INC.

Mantas dokonca počas jedného z facebookových live chatov s fanúšikmi vyzval Cronosa a Abaddona, aby spoločne uskutočnili nejakú oslavu hudby VENOM.

Zásadná hudba, ktorá nebola nikdy oslavovaná

„Ak hovoríte o vplyve, ktorý táto kapela mala, naše miesto v hudobnej histórii je isté. Keď ľudia hovoria o heavy metale a kapelách, ktoré naň mali zásadný vplyv, VENOM bude vždy niekde hore. Možno nie sme na prvom mieste v zozname, ale niekde tam budeme. Mať taký vplyv a takú úctu od svojich rovesníkov, každý pozná názov VENOM. Každé výročie tejto kapely už pominulo a nikdy sa neoslavovalo. A to je jeden z dôvodov, prečo my, ako VENOM INC., teraz oslavujeme 40. výročie albumu Black Metal. Ja a Tony z VENOM INC. sme sa o tom bavili a povedali sme, že je smutné, že všetci členovia, ktorí kedy boli súčasťou tohto cirkusu sa nevedia dať dokopy. Nielen pôvodná zostava, ale všetci z každého obdobia kapely a urobiť oslavný festival venovaný VENOM,“ povedal Mantas v rozhovore pre adikalive.com.

„Nikdy neodvolám nič z toho, čo som povedal, pretože je mi ľúto, ale je to pravda. Bez ohľadu na to, čo si on alebo on myslí, je to pravda, je to tak jednoduché. To, čo som povedal, je absolútna pravda a dal som to aj do knihy. Počul som toľko kecov na internete a v rozhovoroch s ostatnými členmi VENOM, že som si hovoril: Na akej planéte sa to stalo? V ktorej dimenzii ste boli, keď sa to dialo? Mám 60, Bray má asi 61, Conrad 59. Práve sme prešli rozsiahlou pandémiou, kde nikto nič neurobil, máme v Európe skurvenú vojnu a všetky problémy, čo sme medzi sebou mali, bledne to do bezvýznamnosti, je to kurva blbosť. Premeškali sme 25. výročie, 30. výročie sme neoslavovali a to je kapela, ktorá mala tak skurvene veľký vplyv. Keď som robil rozhovory k 40. výročiu Welcome To Hell, inak ďalšie výročie, ktoré sme zmeškali, mi ľudia hovorili, že si neuvedomujem dôležitosť toho, čo sme urobili. Nie, pretože predpokladám, že sme boli príliš blízko k tomu všetkému. Povedal som to miliónkrát – bol som len posraté decko, ktoré písalo hudbu vo svojej spálni, kde som žil s matkou a mal som šťastie – ľuďom sa to páčilo. Nemohli by sme to aspoň raz osláviť?,“ pýta sa Mantas s ohliadnutím na svojich bývalých spoluhráčov.