Angelus Fest 2023 hlási ďalšie prírastky, polovica účinkujúcich je už známa

V decembri oznámili organizátori Angelus Festu prvých troch účinkujúcich. Teraz pridávajú ďalšie dve mená.

Angelus Fest 2022. Foto: Alena Červeňanská

BANSKÁ BYSTRICA. Po úvodných troch kapelách LUNATIC GODS, SAMSARA a NEKULTÚRA, zverejnili organizátori 3. ročníka benefičného podujatia Angelus, ďalšie dve.

V poradí štvrtou oficiálne oznámenou kapelou, ktorá sa predstaví 3. júna na banskobystrickom amfiteátri, je legendárna formácia MIDNIGHT SCREAM z Veľkého Krtíša.

„Tento rok je to vlastne 10. výročie od účinkovania na nemeckom mega festivale Wacken Open Air 2013, takže určite zaznejú skladby, ktoré kapela hrala priamo tam, plus zopár ďalších klasických skladieb z albumov My Girlfriend Death, Shadowplay, War Never Changes, Flammarion. Bude to výnimočne ojedinelý koncert kapely po viac ako 3 rokoch od poslednej akcie. Tešíme sa na festival a na vás,“ prezradil gitarista skupiny Pali Ďuriš.

Zostava MIDNIGHT SCREAM na Angelus Feste by mala byť z obdobia rokov 2011 až 2016, čiže tzv. „Wacken line up“ – Jaro Šajgalík – spev, Pali Ďuriš – gitara, Michal Černák – gitara, Marek Jamber – basa, Renato Sanda – bicie.

V júni si prídu na svoje aj priaznivci post black metalu, ktorý zaznie v podaní objavu minulého roka – skupiny BESNA:

„Je skvelé, že na Slovensku v časoch, keď ľudia často viac hľadajú to, čo ich rozdeľuje, vznikajú benefičné metalové podujatia, kde sa všetci vieme solidárne spojiť a pomôcť tak slabším a ohrozeným. Teší nás ešte viac, že to má dokonca taký úspech, že ich organizátori môžu robiť pravidelne. Sme radi, že budeme tento rok toho súčasťou a srdečne pozývame aj vás na Angelus Fest 2023, kde okrem nášho debutového albumu Zverstvá predstavíme naživo aj nový singel Neha,“ dodávajú k vystúpeniu kapely jej členovia.

Na Angelus Feste vystúpi spolu 10 kapiel, zostava bude žánrovo pestrá: od punku cez heavy metal až po death metal. Organizátori veria, že sa im podarí prvýkrát pritiahnuť aj zaujímavé kapely z neďalekého zahraničia a prinesú fanúšikom tvrdej hudby skvelý zážitok, znásobený možnosťou podporiť dobrú vec.

FB Event

Aktuálny plagát Angelus Festu 2023

Tlačová správa