HYPNOS potešia na jar novým EP. Novinky hlásia aj KAMELOT, ROTTEN SOUND, ASENTH a ďalší

HYPNOS prezradili dátum vydania nového EP. KAMELOT, ROTTEN SOUND, ASENTH, THE AMITY AFFLICTION a THE MINORITY zverejnili nové skladby. THULCANDRA vydajú nový album.

HYPNOS

Českí death metalisti HYPNOS prezradili, že 29. apríla im prostredníctvom vydavateľstiev Einheit Produktionen/Nasphyr Personal Daemon Records vyjde 5-skladbové EP „Deathbirth“. „Jak už jsme v nedávné době avizovali, v posledních týdnech pracujeme na vydání nového 5-skladbového EP nazvaného Deathbirth. Na jeho nahrávání v tradičním bzeneckém studiu Shaark se už podílel nový bubeník Sataroth, který vytvořil i námět na titulní obal. Mixáž nové nahrávky si vzal na starost Otyn z PIGSTY, resp. z vyškovského studia Davos. Iniciátorem myšlenky na vydání minialba byl návrh skupiny SIX DEGREES OF SEPARATION (kde působí oba kytaristi HYPNOS, Vlasa Urbanec & Martin Klinkera) na vzájemnou výměnu coverů. K nim jsme přidali 2 další a 2 novinky,“ informovala kapela na sociálnych sieťach.

Melodici KAMELOT vypustili do sveta novú pieseň „Opus of the Night (Ghost Requiem)“ s hosťujúcou violončelistkou Tinou Guo. Nový singel pochádza z pripravovaného albumu „The Awakening“. V poradí trinásta štúdiovka im vychádza 17. marca prostredníctvom vydavateľstva Napalm Records. „Hudba KAMELOT vždy niesla posolstvo nádeje, svetla a pocitu rozuzlenia. Tento príbeh je toho ukážkovým príkladom. Opus of the Night ctí tradičný temný a melodický zvuk kapely a zároveň prináša na stôl niekoľko nových a vzrušujúcich prvkov,“ uvádza v tlačovej správe spevák Tommy Karevik.

Grindcoristi ROTTEN SOUND zverejnili novú skladbu „Nothingness“, ku ktorej natočili aj videoklip. Spomínaná skladba je súčasťou chystanej dosky „Apocalypse“. Dátum vydania je stanovený na 31. marca prostredníctvom vydavateľstva Season of Mist.

Metalcorové zoskupenie THE AMITY AFFLICTION sa hlási o slovo s novým singlom „I See Dead People“ s hosťujúcim rapperom Louie Knuxxom, ktorý zomrel v roku 2021 na infarkt.

Slováci ASENTH prichádzajú s novým singlom, ktorý so zaťatými zubami nastavuje ľuďom zrkadlo. Po lamentovaní nad nezmyselnosťou vojen sa štyria valibuci z bratislavskej istro-metalovej kapely opäť hlásia o slovo a posielajú do sveta svoj ďalší singel s názvom ,,Život v O.J.B.“ aj s videoklipom, ktorý vznikol pod vlastnou produkciou.

Death/black metalová formácia THULCANDRA vydá 19. mája prostredníctvom vydavateľstva Napalm Records nový album „Hail the Abyss“. Ako prvá ochutnávka poslúži klipovka „As I Walk Through the Gateway“.

Bratislavská punk rocková kapela THE MINORITY predstavuje novú skladbu s názvom „Mám vás…“, ktorá pochádza z materiálu, ktorý je výsledkom poslednej návštevy štúdia ešte zo zimného obdobia v roku 2022. Táto novinka opäť prezentuje priamočiary a melodický „kalifornský“ punk-rock, ktorému v správnej miere napomáha aj slnečný videoklip.