NIGHTWISH šokujú fanúšikov: k novému albumu nebude turné. Dočkáme sa ďalšej štúdiovky EMPEROR?

NIGHTWISH nepodporia nový album koncertným turné. Vydajú EMPEROR nový album? METALLICA sa objaví u Jimmyho Kimmela a Howarda Sterna. GHOST oznámili nové EP. SEPTICFLESH vydali nové EP. WHITECHAPEL a ROTTEN SOUND s novými klipmi.

 

NIGHTWISH počas koncertu v Bratislave. Foto: Alena Červeňanská

Z tábora fínskej kapely NIGHTWISH prišla prekvapivá správa, že nadchádzajúci album nepodporí konertným turné. „Keďže sa turné Human :ll: Nature – World Tour blíži ku koncu, cítime, že je čas povedať vám o ďalších plánoch našej cesty. Po plánovaných vystúpeniach v júni 2023 „zavesíme naše ostrohy“ na neurčitý čas, pokiaľ ide o koncertné vystúpenia a nepôjdeme turné k ďalšiemu albumu. Dôvody tohto rozhodnutia sú osobné, ale všetci súhlasíme, že sú životne dôležité pre blaho a budúcnosť kapely. Buďte si istí, že stále milujeme spoločne pracovať a toto rozhodnutie nemá nič spoločné s tehotenstvom Floor Jansen alebo s našimi individuálnymi projektami. Avšak album s 12 novými piesňami uzrie denné svetlo v roku 2024, rovnako tak aj tri videoklipy! Kapela je novým nadchádzajúcim hudobným dobrodružstvom vyslovene nadšená. Zostaňte naladení na aktualizácie z tábora a štúdia kapely NIGHTWISH toto leto,“ znie v oficiálnom vyhlásení skupiny.

S blížiacim sa vydaním nového albumu „72 Seasons“ berie legendárna METALLICA všetky média útokom. Svoju v poradí 11. nahrávku bude štyri noci po sebe promovať v známej americkej šou Jimmy Kimmel Live!. „Bude to „týždeň METALLICA“, keďže od 10. do 13. apríla budeme hudobným hosťom u Jimmyho Kimmela. Zahráme naživo a taktiež nás zastihnente na gauči ako sa porozprávame s Jimmym,“ informuje kapela na sociálnych sieťach. V stredu 12. apríla ich bude taktiež hostiť legendárny Howard Stern v jeho rozhlasovej The Howard Stern Show.

Švédska formácia GHOST oznámila, že 18. mája jej prostredníctvom vydavateľstva Loma Vista Recordings vyjde nové EP „Phantomime“. Novinka obsahuje 5 cover skladieb od TELEVISION, GENESIS, THE STRANGLERS, IRON MAIDEN a Tiny Turner. Na TOMTO ODKAZE si môžete vypočuť prvú ochutnávku v podobe piesne „Jesus He Knows Me“, pôvodne od kapely GENESIS.

Vokalista a gitarista Ihsahn bol opäť nútený odpovedať na otázky ohľadom možného albumu EMPEROR. „Keby som mal cent zakaždým, keď sa to niekto opýta… Je to samozrejme otázka, ktorá sa často objavuje. A myslím si, že je ľahké odpovedať a zároveň je to trochu ťažké. Pretože 20 rokov som bol nastavený, že v žiadnom prípade. Nevidel som v tom zmysel. Z môjho pohľadu bolo zatiaľ veľmi ťažké zistiť, kde sa dostaneme. Dedičstvo EMPEROR je, že sme nikdy nerobili kompromisy. Myslím si, že práve to oslovilo ľudí, ktorí sa dostali do tejto hudby, že nebola vytvorená určitým spôsobom, aby sa ľuďom páčila. Bola urobená úplne bez kompromisov a ľudia sa toho chytili, asi kvôli poctivosti. Ak by sme mali nahrať nový album, mali by sme urobiť niečo, čo by znelo ako staré veci? Čo by bolo jednoduché, ale nebola by to v skutočnosti pravda. Alebo by sme mali pokračovať tam, kde sme skončili s albumom Prometheus, pričom ja robím stále viac experimentálnych vecí? Nie som si istý, či by to bolo to, čo by fanúšikovia chceli. Nakoniec, aká by bola motivácia mimo akejkoľvek reklamy? Myslím si, že na to, aby sa to stalo, by sme museli prísť na miesto, kde sa naše predstavy zhodujú rovnakým spôsobom, akým sa spojili u vystúpení, kde cítime právo to robiť a kde sú všetci na rovnakom mieste. Takže predtým by som povedal okamžite nie, ale ak by okolnosti vyžadovali, aby sme sa tvorivo spojili a mohli by sme vytvoriť niečo na rovnakom a čistom druhu hodnôt, potom by som bol tomu otvorený,“ vyjadril sa v rozhovore pre magazín Heavy.

Majstri symfonického death metalu SEPTICFLESH vydali digitálne EP „Reconstruction“. Trojskladbový počin obsahuje bonusové skladby z aktuálneho albumu „Modern Primitive“ v nových verziách.

Deathcoristi WHITECHAPEL natočili nový videoklip ku skladbe „I Will Find You“ z aktuálnej dosky „Kin“.

Grinderi ROTTEN SOUND sa prezentujú novým videoklipom ku skladbe „Digital Bliss“ z nedávno vydanej štúdiovky „Apocalypse“.