Novinkový blok: OVERKILL, SOILWORK, SIX FEET UNDER, AVENGED SEVENFOLD a ďalší

OVERKILL a TYGERS OF PAN TANG zverejnili nové skladby. Zmena v zostave SOILWORK. SIX FEET UNDER pracujú na novom albume. ICED EARTH vydajú nové EP. AVENGED SEVENFOLD oznámili nový album. SUICIDE SILENCE s novým lyric videom. Demonahrávky kapely BRUTE vyjdú nanovo. IAKO BEI s ďalším singlom.

OVERKILL

Thrasheri OVERKILL zverejnili novú skladbu „Wicked Place“ z chystanej dosky „Scorched“. Dátum vydania je stanovený na 14. apríla prostredníctvom vydavateľstva Nuclear Blast Records. „Jedna z mojich najobľúbenejších jázd na nahrávke, veľký hustý groove pripomínajúci minulé časy s moderným úderom do nosa,“ uvádza v tlačovej správe vokalista Bobby „Blitz“ Ellsworth.

Kapela SOILWORK oznámila, že gitarista Simon Johansson sa stal ich oficiálnym členom. „Sme nadšení, že môžeme konečne privítať Simona Johanssona v rodine SOILWORK ako stáleho člena. Simon bol s nami ako koncertný hráč od roku 2019 a nielenže dokázal, že je solídny gitarista, ale aj skromná ľudská bytosť a skutočný gentleman v niektorých z najnáročnejších rokov histórie kapely. Máme ťa radi a sme vďační, že si súčasťou našej skupiny,“ znie v ofciálnom vyhlásení.

Death metalisti SIX FEET UNDER pomaly finišujú s písaním nového a zatiaľ nepomenovaného albumu. Vokalista Chris Barnes sa vyjadril, že novinka nadobúda kontúry „kurevsky“ tvrdého materiálu. Zatiaľ posledný štúdiový počin „Nightmares of the Decomposed“ im vyšiel v októbri 2020, avšak ohlasy naň boli veľmi kritické.

Americká formácia ICED EARTH vydá 28. apríla prostredníctvom vydavateľstva ROAR! Rock of Angels Records dve nové EP „Hellrider“ a „I Walk Among You“. Tieto vydania budú obsahovať nahrávky z fázy prechodu medzi spevákom Timom „Ripper“ Owensom a predchodcom/opätovným nástupcom Mattom Barlowom v rokoch 2007 a 2008.

Skupine AVENGED SEVENFOLD vyjde 2. júna nový štúdiový album s názvom „Life Is But a Dream…“. Pod správou si môžete vypočuť prvý singel „Nobody“ obohatený o stop motion video.

Deathcoristi SUICIDE SILENCE sa hlásia o slovo s novým lyric videom ku skladbe „Fucked for Life“ z nedávno vydanej radovky „Remember… You Must Die“.

Britskí veteráni TYGERS OF PAN TANG vypustili do sveta novú pieseň „Fire on the Horizon“ z albumu „Bloodlines“. Ten vychádza 5. mája prostredníctvom vydavateľstva Mighty Music.

Slovenskej death metalovej úderke BRUTE vyjdú opätovne demá a promo nahrávky „Fetus of Evil“ (2000), „Furious Pictures and Agony“ (2008) a „Inhuman Seed of Terror“ (2010). O vydanie sa postará Ján Jason.

Formácia IAKO BEI vydáva ďalší singel nazvaný „My Biggest Foe“ z pripravovaného druhého albumu „Pursuits in 2ife: Vortex Fragoris“, ktorý je naplánovaný na august 2023. Hoci je kapela často zaškatuľkovaná ako prog rock/prog metal, novým singlom opäť ukazujú, že dokážu hravo striedať žánre a experimentovať. Dôkazom je najnovší singel, ktorý sa nesie v štýle art popu a funk popu vzdávajúc hold 80. rokom. „Ak si niekto pustí oba albumy, táto skladba rozhodne zasvieti ako tá najodlišnejšia,“ poznamenal líder kapely Roman Jakobej. Tanečný charakter skladby podfarbuje groove bezpražcovej basgitary a bicích, ktoré zachádzajú až do diska. Nechýbajú syntetizátory a výstredná vokálna atletika speváka. „Pri naspievavaní tejto skladby som myslel hlavne na Freddieho Mercuryho a Princa,“ priznal Roman. Klip točil a strihal Matej Jánošík. Na nahrávke hrá klávesy Šimon Majerník, na bicích Viliam Stanek a na saxofóne Lukáš Magoč. Vznik skladby ako aj albumu podporil Fond na podporu umenia. – Tlačová správa