SPRÁVY Z KUCHÝŇ MASTERS OF ROCK, ENSIFERUM, KEEP OF KALESSIN

Pozrite si, aké kapely doposiaľ potvrdili organizátori MASTERS OF ROCK. ENSIFERUM zverejnili artwork nového albumu. KEEP OF KALESSIN vydajú nový album. Albumy od 1349, EINHERJER a VREDEHAMMER nominované na nórske Grammy. Austrálčania THE KILL prezradili dátum vydania novej nahrávky. Česká skupina HEAVING EARTH s prichádzajú s druhým albumom.
Obľúbený český festival MASTERS OF ROCK, ktorý sa uskutoční 9-12.7.2015 vo Vizoviciach potvrdil vskutku zvučné mená. Veď posúďte sami. Doteraz potvrdené kapely: NIGHTWISH, WITHIN TEMPTATION, BLACK LABEL SOCIETY, POWERWOLF, HAMMERFALL, GAMMA RAY, U.D.O., SONATA ARCTICA, GOTTHARD, KAMELOT, THE EXPLOITED, LEGION OF THE DAMNED, SEPTICFLESH, ARKONA, VOODOO CIRCLE, GUS G…a ďaľšie ešte určite pribudnú.

Fínska folk metalová kapela ENSIFERUM zverejnila artwork svojho nového albumu s názvom „One Man Army“, ktorý vyjde 23. februára prostredníctvom vydavateľstva Metal Blade Records. Spomínaný artwork nájdete pod novinkami.

Nórski metalisti KEEP OF KALESSIN vydajú 16. februára prostredníctvom vydavateľstva Indie Recordings svoj v poradí šiesty štúdiový album „Epistemology“, na ktorom sa bude nachádzať 8 nových skladieb. Nižšie si môžete pozrieť aj artwork novinky, ktorý vyhral súťaž o najkrajší artwork spomedzi nových albumov, kde bolo prihlásených viac ako 100 návrhov.

Nórske kapely 1349, EINHERJER a VREDEHAMMER sú v nórskej obdobe hudobných cien Grammy Norwegian Grammy Awards, Spelleman 2014 nominované v kategórii „Najlepší metalový album v roku 2014“. Všetky albumové novinky „Massive Cauldron of Chaos“ od 1349, „Av oss for oss“ od EINHERJER a „Vinteroffer“ od VREDEHAMMER boli vydané prostredníctvom vydavateľstva Indie Recordings.

Austrálska grindcoreová smečka THE KILL prezradila dátum vydania ich druhého štúdiového počinu „Kill Them…All“, ktorým je 4. január. Na CD nosiči ho vydá label Obscene Extreme Productions a o digital download sa postará vydavateľstvo Blastasfuk. Pre fajnšmekrov je potešiteľná správa, že neskôr vyjde aj na dvanásťpalcovom vinyle.

Pražskí death metalisti HEAVING EARTH sa pýtajú o slovo! Po debute „Diabolic Prophecies“ prichádzajú s novým albumom, ktorý sa k nám, fanúšikom, dostane na prelome januára a februára. Aby sme to vydržali, tak nám chalani servírujú ochutnávku v podobne novej skladby „Doomed Before Inception“. Album sa nahrával v domácom Heaving Earth štúdiu Badroom (okrem bicích, ktoré sa nahrali v Davos Vyškov),  o mix sa postaral Leon Macey v Dreaming studio a nahrávka bude obsahovať 12 skladieb s celkovou dĺžkou 49 minút. Novú pieseň nájdete nižšie.