V Banskej Bystrici bude znieť black metal z rôznych kútov Slovenska

Štyri kapely predstavia fanúšikom umenie čierneho kovu.

INFER (Sk – Košice) – black/death metal
SORGOTH (Sk – Žilina) – black metal
MACHINA BAPHOMETA (Sk – Kežmarok) – black metal
TUJAROT (Sk – Levice) – black metal

Piatok 23.6.2023, Banská Bystrica – Klub 77

Thunder Art booking po roku organizuje v banskobystrickom Klube 77 akciu zameranú na domáce kapely z black metalového a príbuzného prostredia. „Tentokrát sme sa snažili pozvať kapely, ktoré koncertujú v našom kraji menej a radi by sme vám predstavili štvoricu kapiel z rôznych kútov Slovenska. Nech sa rozhoria pochodne slnovratu,“ informovali organizátori.

TUJAROT

Black metal z južného Slovenska, ktorý má na konte viacero EP vydaní a jeden dlhohrajúci album s názvom „Existencialista“ z roku 2017. Ten sa práve venuje obskúrnej téme a pokrútenej interpretácii diela Existencialista, slovenského spisovateľa Sebastiána Jahiča. Pred troma rokmi im vyšiel singel „Stellae Errantes“. Pripravte sa na poriadnu dávku okultizmu a všemožných kadidiel.

INFER

Kapelu INFER z východoslovenskej metropoly netreba nijako zvláštne predstavovať. Hovoria za nich štyri radové nahrávky, pričom posledný album „Aeon of Deathless Blight“ vydali v roku 2020. Okrem iného sa Infer podieľali svojou časťou aj na jedinečnom projekte TRIBUTE TO EMPEROR, ktorý organizovala domáca Tryzna Productions.

SORGOTH

Pomerne mladá black metalová zostava SORGOTH zo Žiliny ešte doposiaľ čaká na svoj debutový full album. Do metalových archívov sa zapísali v roku 2017 EP „Impurity“ a o štyri roky neskôr vypustili do sveta dva single „The Last Circle“ a „Paleness of Death“.

MACHINA BAPHOMETA

Východniari MACHINA BAPHOMETA už majú za sebou nejaké nahrávky a debutový album „Supernova“ z roku 2018. Ide o black metal prevažne druhej vlny, nekompromisný a úderný. Veľkou ozdobou kapely je bubeník Robo, ktorého tento večer uvidíte aj v kapele INFER. Najnovšia nahrávka „Mašiny“ vyšla v roku 2012 ako EP pod názvom „Shame of the Proud Angel.“

Plagát ku podujatiu

Tlačová správa