Na pirátskej a folkovej vlne: V auguste prídu roztancovať Bratislavu ALESTORM a ACHSAR

V klube MMC sa fanúšikovia môžu tešiť na poriadnu párty.

ALESTORM (Sco) – folk/pirate/power metal
ELVENKING (Ita) – melodic power/folk metal
ACHSAR (Svk – Levice) – melodic folk/death/black metal

Streda 16.8.2023, Bratislava – Majestic
Štart: 19:00, vstupné: od 36 eur

ALESTORM

Ako ste na tom s letnými koncertnými plánmi? Ak sa vám už rozbehli v plnom prúde, pošetrite trochu dychom aj na august. Lebo vtedy príde čas vytiahnuť z pivníc rum, na lodných stožiaroch pirátsku vlajku a naskočiť si na palubu gumenej kačičky spolu so škótskymi pirátmi ALESTORM. Tí sa u nás vylodia už 16. augusta v bratislavskom MMC aj spolu s talianskymi pohanmi ELVENKING a skvelou slovenskou partičkou ACHSAR.

ALESTORM vznikli v roku 2004, to sa ešte volali BATTLEHEART. V roku 2007 už z nich boli ALESTORM a podpísali zmluvu s Napalm Records, kde o rok neskôr rovno vydali debutový album „Captain Morgan´s Revenge“. Odvtedy už majú na konte 7 štúdioviek, jeden live album a 5 EP. Zatiaľ poslednú nahrávku vydali minulý rok, dostala názov „Seventh Rum of A Seventh Rum“. Hoci pôvodne chceli títo Škóti hrať úplne ,,obyčajný“ power metal, nakoniec sa usadili na mixe folku s power metalom s pirátskou tematikou. Často sú vďaka tomu označovaní kategóriou pirate metal.

ELVENKING pochádzajú z Talianska a na metalovej scéne sa pohybujú už od roku 1997. V začiatkoch sa vo svojej tvorbe snažili zlúčiť power metal a folk. Časom do toho presiakli aj vplyvy iných metalových žánrov, no základ zostal zachovaný. Taliani majú zatiaľ na svojom konte 11 štúdiových albumov. Zatiaľ posledný im vyšiel tento rok pod názvom „Reader of the Runes – Rapture“ a je pokračovaním k nahrávke z roku 2019 „Reader of the Runes – Divination.“

Posledným, avšak nemenej dôležitým článkom reťaze tohto koncertu budú Slováci ACHSAR. Šesťčlenná kapela z Levíc funguje od roku 2004, meno si spravila už aj v zahraničí. Mnohí z vás nepochybne museli zachytiť ich spoluprácu s Fínmi KORPIKLAANI, ktoré prebehli v oboch táboroch. Najskôr huslista Tuomas Rounakari hosťoval u ACHSAR pri skladbe „Loud and Proud“, potom zase pri multijazykovej verzii piesne „Beer Beer“ spolu so spevákom Milanom Krištofíkom urobili aj slovenskú mutáciu tejto skladby.

Nenechajte sa núkať a zbehnite si spláchnuť horúce letné počasie napríklad aj tým spomínaným dobrým rumom na zmes pirate metalu spolu s mixom power a folk metalu. Bude to nepochybne poriadna metalová párty.

FB Event

Plagát ku koncertu

Tlačová správa