BOHATÉ SPRÁVY: FAITH NO MORE, AMON AMARTH, PARADISE LOST

FAITH NO MORE vydajú druhý singel. AMON AMARTH začali písať materiál na nový album. BLIND GUARDIAN oznámili meno nového basgitaristu. PARADISE LOST vydajú v júni nový album. Z HIM odišiel bubeník. VOIVOD zverejnili novú skladbu. DEFTONES a NILE sa chystajú do štúdii. DOWN a CANCER BATS majú nové klipy. Poliaci HATE zverejnili nové lyric video.
Kapela FAITH NO MORE vydá 17. marca na sedempalcovom vinyle (31. marca digitálne) v poradí druhý singel „Superhero“ z ich dlho očakávanej, zatiaľ bezmennej novinky. Tá vyjde v máji prostredníctvom vydavateľstva Reclamation Recordings.

Vikingovia AMON AMARTH začali proces písania nových skladieb a podľa slov basgitaristu Teda Lundströma sa po skončení aktuálneho turné zamerajú hlavne na prácu na novej, v poradí desiatej štúdiovej nahrávke, ktorá by mohla vyjsť začiatkom budúceho roka.

Nemci BLIND GUARDIAN oznámili, že ich novým basgitaristom je Barend Courbois, ktorý predtým spolupracoval napríklad s Adrianom Vandenbergom (WHITESNAKE) alebo Zakkom Wyldeom (BLACK LABEL SOCIETY). Courbois bol v roku 2004 v časopise Guitar Player zvolený ako najlepší metalový basgitarista.

Britskí gothic metalisti PARADISE LOST vydajú 1. júna prostredníctvom vydavateľstva Century Media Records v poradí štrnásty radový album nazvaný „The Plague Within“. Album kapela nahrávala v Orgone Studios s producentom Jaimie Gomez Arellanom a podľa slov vokalistu Nicka Holmesa sa na novinke vrátili ku svojim koreňom.

Z kapely HIM odišiel po 16. rokoch bubeník Mika Kristian Karppinen aka Gas Lipstick. Vo svojom vyhlásení zverejnil, že nejde o žiadnu zlú krv v skupine, len jednoducho nadobudol pocit, že je čas posunúť sa vo svojej hudobnej kariére ďalej a takisto mu chýba skladanie piesní, ku ktorému sa v HIM už nedostával, pretože frontman Ville Valo vždy prichádzal s veľmi silnými piesňami.

Kapela VOIVOD nahrala novú skladbu „We Are Connected“, ktorá bude súčasťou sedempalcového splitka s kapelou AT THE GATES. Tento zberateľský kúsok vyjde 7. apríla prostredníctvom vydavateľstva Century Media Records. Skladbu si môžete vypočuť nižšie.

Bubenik skupiny NILE George Kollias prezradil, že kapela po piatich mesiacoch skladania finišuje s novými skladbami a za dva týždne sa odoberú do nahrávacieho štúdia, kde nahrajú nový štúdiový album.

Gitarista Stephen Carpenter z kapely DEFTONES v jednom z rozhovorov prezradil, že momentálne pracujú na nových skladbách a budúci mesiac by už mohli ísť do nahrávacieho štúdia, ale zároveň dodal, že radšej nič nechcú uponáhľať.

Američania DOWN majú nový videoklip ku piesni „We Knew Him Well“, ktorú nájdete na ich aktuálnom EP „Down IV – Part II“. Videoklip nájdete hneď pod správou.

Kanaďania CANCER BATS natočili nový obrazový materiál ku skladbe „True Zero“ z ich nového, v poradí piateho štúdiového albumu „Searching for Zero“, ktorý uzrie svetlo sveta 10. marca. Nahrávku vydá label Metal Blade Records. Čo stvorili si môžete pozrieť nižšie.

Poľskí death metalisti HATE zverejnili nové lyric video k piesni „Leviathan" z ich novej štúdiovej nahrávky „Crvsade: Zero“, ktorá vyjde 30. januára prostredníctvom vydavateľstva Napalm Records. Spomínané video nájdete nižšie.