NOVINKY Z TÁBOROV ENSLAVED, KATATONIA, SOILWORK A ĎALŠÍCH

Na dnes máme pre vás nachystanú nádielku videí. ENSLAVED zverejnili nové lyric video. KATATONIA vydá nové DVD. SOILWORK vypustili ukážku z ich chystaného DVD. PAIN OF SALVATIONNEGURA BUNGET majú nové klipy. Ukrajinci DRUDKH vydajú nový album. V Rožňave vznikla nová slovenská skupina WITCHCRY.
Nóri ENSLAVED zverejnili nové lyric video ku piesni s názvom „Thurisaz Dreaming“ z ich trinásteho štúdiového albumu „In Times“, ktorý vyjde 6. marca prostredníctvom vydavateľstva Nuclear Blast Records. Lyric video si môžete pozrieť pod dnešnými novinkami.

Švédski melancholici KATATONIA vydajú 31. marca prostredníctvom vydavateľstva Kscope CD/DVD „Sanctitude“. Materiál na toto DVD sa nahrával 16. mája 2014 v londýnskom Union Chapel ako súčasť ich „Unplugged & Reworked Tour“, kde hrali akustické verzie skladieb z albumu „Dethroned & Uncrowned“, ale prišlo aj na piesne v podstate z ich celej diskografie. Pod novinkami nájdete aj trailer na spomínaný živák.

Kapela SOILWORK zverejnila ukážku z ich chystaného DVD „Live in the Heart of Helsinki“ a to v podobe skladby „This Momentary Bliss“. Ešte dodáme, že spomínané DVD uzrie svetlo sveta 13. marca cez label Nuclear Blast Records. Spomínanú ukážku nájdete pod novinkami.

Švédski prog metalisti PAIN OF SALVATION sa prezentujú novým obrazovým materiálom ku piesni „Falling Home“, ktorá pochádza z ich stále aktuálnej rovnomennej novinky. Klip nájdete nižšie.

Rumunskí folk/black metalisti NEGURA BUNGET taktiež natočili nový videoklip. Ten je ku piesni „Nametenie“, ktorú nájdete na ich novom albume „Tau“. Nová nahrávka vyjde 27. februára prostredníctvom vydavateľstva Lupus Lounge. Klip je nižšie.

Ukrajinská black metalová kapela DRUDKH vydá 20. apríla prostredníctvom labelu Season of Mist nový album s názvom „A Furrow Cut Short“.

V Rožňave sa črtá nová nádej moderného metalu, nesie názov WITCHCRY. Vznik sa datuje na máj 2014 a základný kameň položil ex-bubeník kapely TRISTANA – Norbi Kupecz. Postupne sa k nemu pridali: Richard Nagy (gitara), Marek Mésner (gitara), Rado Kupec (basa) a Miro Hlivák (vokál).  Kapela nahrala tri skladby, z ktorých si dve môžete vypočuť dolu pod textom. Nesú názvy „Unplugged“ a  „Inside of Me“, nahraté boli v skúšobni a o mix/mastering sa postaral Juro Kankula. Kapela plánuje do budúcnosti vydať debutové EP, ktoré ešte nie je pomenované. Premiérový koncert odohrá kapela 27. marca v Rakwa music clube v Rožňave spolu s NEVALOTH a DARKTIMES. Sledujte pozorne ich stránky a dozviete sa všetko potrebné. – Tlačová správa.