DIOVA SMRŤ ZASIAHLA MNOHÝCH MUZIKANTOV

V celom hudobnom svete stále rezonuje včerajšia smrť Ronnieho Jamesa Dia. Množstvo muzikantov mu vzdalo hold, prostredníctvom svojich kometárov a spomienok. Dnes vás informujeme aj o smrti bývalého bubeníka Twisted Sister a ponúkame vám správy z natáčania nového albumu američanov Vesperian Sorrow.
Množstvo muzikantov ostalo v šoku po tom ako sa dozvedeli, že Ronnie James Dio už nie je medzi živými. Väčšina z nich mu zložila poklonu a nezabudla dodať, že mnohých hudobne ovplyvnil. Námotkovo spomenieme mená ako Lars Ullrich (Metallica), Ritchie Blackmore (Ex – Deep Purple), Kiss, Rowan Robertsson (bývalý Diov gitarista), Danny Vaughn (Waysted, Tyketto), Judas Priest, Slash, Ronny Munroe (Metal Church), Mike Portnoy (Dream Theater), Ralph Santolla (Obituary), Scott Ian (Anthrax), David Coverdale (Whitesnake), White Wizzard, Andrea Ferro (Lacuna Coil), Shawn Drover (Megadeth), Glenn Hughes (Black Sabbath, Deep Purple), Twisted Sister, Ralf Scheepers (Primal Fear), Blind Guardian. Medzi najznámejšie pôsobiská tohto malého – veľkého muža patrili kapely Rainbow, Black Sabbath, Dio a na koniec Heaven and Hell, s ktorými mal aj tento rok vyraziť na turné a zúčastniť sa veľkolepého turné Sonisphere. Žiaľ rakovina žalúdka mu skrížila plány a na svetových pódiách sa už nikdy nepredstaví.

Opäť vás musíme informovať o tragédii akou je smrť. Podľa magazínu Modern Drummer skonal 14. apríla vo veku 57 rokov bývalý bubeník Twisted Sister Joe Markowski alá „Fast“ Joey Brighton.

Poďme už, ale k príjemnejším záležitostiam. Američania Vesperian Sorrow dokončili nahrávanie gitarových častí na nový album. Ako kapela prezradila na svojich stránkach s trochou odhodlania a vytrvalosti sa im nahrávalo ľahšie. Teraz nasleduje basgitara, klávesové prvky a nakoniec nahrajú vokály. Na zatiaľ bezmennú novinku plánujú umiestniť sedem skladieb.