ČESKÚ LEGENDU TORR OPÚŠŤA BASÁK HENYCH

Dnes sa dozviete nečakanú správu. Českú kapelu Torr opúšťa Vlasta Henych. Marduk a Valkyrja chystajú európske turné nazvané Great Northern War 2010. Timmo Tolkki ukončil činnosť kapely Revolution Renaissance. Master of Reality vydajú nový album.
Nečakaná správa sa objavila na stránkach českej kapely Torr. Vlasta Henych už nie je jej členom. Na stránke kapely sa objavilo toto: „Dnes o polnoci som obdržal mail od Radka a Oty, že so mnou v kapele už nepočítajú. Dôvodom je moje odmietnutie účasti Torru na festivale Masters of Rock 2010, kde nám bol ponúknutý čas v nedeľu o 10:00 ráno. Mne prišla táto ponuka ako nevhodná pre Torr a tak som sa rozhodol, že na Masters of Rock nevystúpime. Radek a Ota boli iného názoru a na MoR chceli ísť aj so zníženým honorárom. Na základe tejto nezhody a ďalších osobných nezhôd ohľadom smerovania Torru došli k záveru, že si nájdu nového basáka a potiahnu to bezo mňa. Osobne si myslím, že je to nešťastné rozhodnutie voči značke Torr a ich fanúšikom. Chcem aby rozchod prebehol čo najslušnejšie a bez emócií. Preto prajem novému Torru len to najlepšie. Lúčim sa s Torr fans a hádam, že sa niekedy ešte uvidíme. Nazdar rockenrolový prasata. Vlastna Henych.“ Vyjadrenie poskytla aj druhá strana. „Musím potvrdiť Vlastove slová o našom rozchode. Pravda je, že sme si s Vlastom poslednou dobou nerozumeli. Či to už bolo ohľadom smerovania kapely, ale aj v iných veciach. Dôvod rozchodu nie je len kvôli jeho odmietnutiu účasti na Masters of Rock, je toho viac, ale v podstate je to súkromná vec. Tešíme sa na vás v novej zostave a Vlastovi prajeme v jeho ďalších hudobných krokoch veľa šťastia!

Blackmetalové srdcia určite poteší turné Great Northern War 2010, ktorého účastníkmi budú švédske kapely Marduk a Valkyrja. Turné štartuje 1. septembra v poľskej Poznani a končí 16. septembra vo fínskych Helsinkách. Pre našinca bude najbližší koncert práve ten prvý v Poľsku.

Timmo Tolkki sa rozhodol ukončiť činnosť Revolution Renaissance. Podľa Tolkkiho slov dôvodom sú jeho osobné problémy, ale najmä nezáujem hudobného priemyslu o jeho kapelu. Už tri roky sa kapele nedarí zabookovať vystúpenia. Na september však majú Revolution Renaissance naplánované vydanie nového albumu Trinity.

Kapela producenta Chrisa Gossa (Queens of the Stone Age, Stone Temple Pilots, Kyuss) Masters of Reality naplánovala na 14. septembra vydanie nového albumu nazvaného Pine/Cross Dover. Tá vyjde prostredníctvom Cool Green Recordings.