URIAH HEEP PRIPRAVUJÚ LIVE ALBUM

Uriah Heep vydajú záznam z koncertu na DVD. Salome dokončili nový album. Švédske metalové hviezdy spoločne nahrajú novú skladbu.
Veteráni z anglickej hard rockovej formácie Uriah Heep oznámili vydanie ďalšieho live albumu. Tentokrát pôjde o záznam májového vystúpenia v Budapešti a album bude niesť názov Official Bootleg Volume II – Live in Budapest, Hungary 2010. Oficiálny dátum vydania tohto živáku zatiaľ nie je známy. Za zmienku stojí fakt, že pôjde už o štrnásty live album britských rockerov.

Doom metalistické trio Salome dokončilo prípravy na novom albume. Novinka s názvom Terminal bude dostupná od deviateho novembra. Album bude obsahovať sedem skladieb a skladbu Master Failure si fanúšikovia môžu vypočuť už teraz na nasledujúcom odkaze.

Niekoľko popredných predstaviteľov švédskej metalovej scény sa spojilo aby nahrali skladbu proti narastajúcemu násiliu a a týraniu na školách. Jedinečný projekt dostal názov Sweden United a skladba bude niesť názov Open Your Eyes. O singla sa postará vydavateľstvo Supernova Records a na verejnosť sa dostane 11. októbra. A kto zoskupenie Sweden United vlastne tvorí? Jens Kidman (Meshuggah), Jimmie Strimmel (Dead By April), Anette Olzon (Nightwish), Bjorn "Speed" Strid (Soilwork), Henrik Englund (Scarpoint), Zak Tell (Clawfinger), Martin Westerstrand (Lillasyster), Tom S. Englund (Evergrey) a Peter Tägtgren (Hypocrisy, Pain)