SODOM BEZ BUBENÍKA, KORPIKLAANI ZVEREJNILI ARTWORK K NOVINKE

Sodom sa rozlúčili hneď po vydaní novinky so svojím bubeníkom. Vznikla nová kapela Devils Train. Korpiklaani zverejnili artwork k novinke. Powerwolf začnú nahrávať nový album. Amorphis zverejnili zoznam letných festivalov, na ktorých sa objavia.
Nemeckí veteráni Sodom sa rozlúčili s bubeníkom Bobbym Schottkowskim. Dôvodom tohto kroku boli osobné problémy medzi Schottkowskim a lídrom kapely Thomasom „Angelripperom“ Suchom. Bubeník opustil kapelu po vzájomnej dohode. Schottkowski pôsobil v Sodom od roku 1997. Náhradného bicmena oznámia zvyšní členovia, teda Angelripper a gitarista Bernemann najneskôr v januári. Podľa ich slov, by budúcoročné turné malo prebiehať podľa plánu.

Na metalovom nebi vznikla nová kapela. Jej názov je Devils Train a tvoria ju prodcent Mystic Prophecy, bubeník Stratovariusu Jorg Michael, gitarista Lakis Ragazas a basák Jari Kainulainen (Symfonia). Jej fungovanie je však otázne kvôli zdravotnému stavu Jorga Michaela.

Korpiklaani zverejnili artwork k pripravovanej novinke. Okrem neho prezradili fanúšikom, že na novinke bude 9 nových skladieb, poväčšinou s fínskymi názvami. Výnimkou je len skladba Tequila. My pripomíname, že Ukon Wacka vyjde 4. februára prostredníctvom Nuclear Blast. Artwork nájdete pod dnešnými novinkami.

Multinárodná skupina Powerwolf oznámila, že v decembri začne pracovať na štvrtom albume. Novinka podľa slov kapely bude veľmi chytľavá. My ešte dodáme, že zatiaľ bezmenný album vyjde niekedy nabudúci rok prostredníctvom Metal Blade.

Fíni Amorphis zverejnili zoznam letných festivalov v roku 2011, na ktorých vystúpia. Okrem českého Masters of Rock sa na nich môžu tešiť fanúšikovia na Metalfeste vo Švajčiarsku, Bang Your Head v Nemecku, Metalcampe v Slovinsku a Summers Ende v Nemecku.