Piatkové správy z táborov APOCALYPTICA, festivalu Gothoom či skupiny MORNA

APOCALYPTICA s novým klipom. Festival Gothoom potvrdil ďalšie kapely. Slováci MORNA vydali tretí album. BRITISH LION a INTRONAUT chystajú nové nahrávky.

APOCALYPTICA

Fínska formácia APOCALYPTICA zverejnila nový videoklip k piesni „En Route to Mayhem“ z chystanej štúdiovky „Cell-0“. Tá vyjde 10. januára prostredníctvom vydavateľstva Silver Lining Music.

Festival GOTHOOM ohlásil ďalšiu várku kapiel pre 11. ročník, ktorý sa uskutoční 23.7. – 25.7. 2020 v Revištskom Podzámčí. „Dnes obohatíme náš festival čisto o tvorbu od našich západných susedov nie len preto, že pre nás stále patrí do kategórie „domáca“ a aj o nej vždy bol a naďalej bude Gothoom. Death metalová stálica TORTHARRY, služobne o dosť mladší NAHUM. Späť ku klasikám našej bratskej scény sa dostávame s moravskými ADOR DORATH a ich kombináciou melodického i extrémnejšieho prístupu a miešaniu prvkov gotiky, blacku i ďalších žánrov. Všetko v nezameniteľnom mystickom opare. Partia skúsených hudobníkov, ktorá sa rozhodla uctiť si svoje old school vzory, to sú SECTESY. Päticu českých kapiel uzavrie projekt PAČESS vedený rovnomenným gitaristom,“ píše sa na oficiálnej stránke festivalu.

Slovenská skupina MORNA vydala práve dnes tretiu štúdiovku „Sentient Cultist“, ktorá je dostupná v plnom znení na digitálnych platformách skupiny ako Spotify alebo Bandcamp. „Je skvelé a vzrušujúce po tak namáhavom a dlhotrvajúcom období vydať tretí štúdiový album. Sme nesmierne vďační všetkým, ktorí sa akokoľvek podieľali na jeho príprave a veríme, že sa vám výsledky tejto práce budú páčiť. Užite si album,“ napísala kapela na svojom facebooku.

Prog metalistom INTRONAUT vyjde 28. februára u Metal Blade Records nový album s názvom „Fluid Existential Inversions“. Nižšie si môžete vypočuť ochutnávku v podobe klipovky „Cubensis“.

BRITISH LION, bočný projekt Stevea Harrisa z IRON MAIDEN, vydá 17. januára novú dosku „The Burning“. Pod správou nájdete ukážku v podobe titulnej skladby.