AMON AMARTH PREZRADILI NÁZOV NOVÉHO ALBUMU

Amon Amarth predstavili názov pripravovaného albumu a podrobnosti o ňom. Trivium začínajú s nahrávaním nového albumu.  Nové skladby od Sodom. Machine Head a Slipknot začali písať nové skladby. Novinky z tábora Susperia.

Švédska metalová formácia Amon Amarth pilne pripravuje svoj ôsmy štúdiový album, nasledovníka albumu Twilight of the Thunder. Novinka bude niesť názov Surtur Rising a do predaja sa dostane 29. marca 2011 prostredníctvom vydavateľstva Metal Blade Records. Album sa nahrával vo švédskych metropolách Štokholm a Orebro.

Nasledovníka dostane aj posledný album Shogun americkej formácie Trivium. Album, ktorý vyjde v prvej polovici budúceho roka prostredníctvom Roadrunner Records začnú hudobníci nahrávať hneď po ukončení osláv nového roka a to 2. januára. Gitarista Corey Beaulieu vyhlásil, že práve prebieha skladanie a písanie textov na nový album. Ďalšie podrobnosti a názov albumu zatiaľ nie je známy.

Američania Machine Head začali písať nové skladby. Do štúdia by sa mali vybrať niekedy v apríli 2011 a pokračopvateľ albumu The Blackening by sa mal na pultoch obchodoch objaviť niekedy na konci budúceho roka prostredníctvom Roadrunners Records.
 
Joey Jordison prezradil pre Billboard.com, že Slipknot začali pracovať na nových skladbách. "Už je to v pohybe. Je to síce trošku emocionálne po Paulovej smrti, ale dá sa to zvládnuť. Tento album bude možno takým hojením rán. Slipknot je rodina. My sme stratili jedného člena, ale musíme ísť ďalej," prezradil Jordison. Očakáva sa, že Slipknot by sa mali ubjaviť v štúdiu v prvej polovici roka 2011. Bližšie podrobnosti zatiaľ zverejnené neboli.
 
Nórska kapela Susperia oznámila, že sa prihlásila do súťaže Eurovision Song. Frontman kapely Athera vyhlásil, že sa nebojí o to, že by kapela stratila na dôveryhodnosti a cíti, že potrebujú nejakú zmenu. Kapela chce najmä, aby ich muziku spoznalo viacero fanúšikov. Ďalšou novinkou je príchod klávesistu Mustisa (ex – Dimmu Borgir).