A JE TO TU! AVANTASIA VYDÁ DLHOOČAKÁVANÉ DVD

Avantasia vydá sľubované DVD vo februári. Ex Deo našli vydavateľa pre svoj druhý album. Michael Schenker založil novú skupinu. Na festivale Sonisphere 2011 v Británii opäť vystúpia členovia Big Four. V reedícii vyjde posledný album od Deathu. Nemecký festival Bang Your Head zverejnil potvrdené kapely. Tankard zverejnili podrobnosti o novom albume. Briti Necronoclast vydajú nový album, ktorého artwork nájdete pod novinkami.
Tobias Sammet povtrdil informácie o DVD jeho projektu Avantasia. Materiál bude obsahovať dva dvd disky a jedno cd. Obrazový záznam bude z úplne prvého turné Avantasie v roku 2008. Prvý disk bude obsahovať vyše dvojhodinové vystúpenia na festivale Wacken Open Air a Masters of Rock. Na druhom disku nájdete dokument Around the World in 20 Days. V dokumente nájdete zaujímavé zábery zo zákulisia. Pred dvomi rokmi hrala Avantasia na troch kontinentoch a za ten čas ju stihlo uvidieť viac ako 400 tisíc fanúšikov. „Som hrdý na tento balíček DVD, aj keď práce na ňom sa trošku pretiahli. Fanúšikovia získajú predstavu o našich očakávaniach a našom nadšení. Vlastne už toto turné nám vložilo myšlienku pokračovania koncertovania a tá sa naplnila práve teraz. Tento balíček vlastne zachytáva najdôležitejší rok pre Avantasiu, kedy sme neboli už len štúdiovým projektom,“ neskrýva nadšenie Tobias Sammet. No a my dodajme, že DVD by malo vyjsť niekedy vo februári prostredníctvom Nuclear Blastu.

Ex Deo, projekt Maurizia Iacona (Kataklysm) podpísal zmluvu s vydavateľstvom Napalm Records, ktoré im vydá druhý album Caligula. Produkcia nového albumu začne hneď po skončení turné Kataklysm.

Nemecká gitarová legenda Michael Schenker (Michael Schenker Group, Ufo, Scorpions) založil novú kapelu s názvom Strangers In the Night. Kapelu tvorí aj bývalý basák Ufo Pete Way, bývalý bubeník Scorpions Herman Rarebell a spevák Michael Voss. Kapela sa momentálne nachádza v študiu v Brightone, kde pracuje na debutovom albume.

V tradícii festivalov Sonisphere sa bude pokračovať. Na britskú odnož už potvrdili organizátori opäť Big Four, teda Metallicu, Slayer, Megadeth a Anthrax. Tých zatiaľ dopĺňajú Biffy Cliro a Slipknot.

Posledný album od legendárnej kapely Death, teda Sound of Perserverance znovu vydá vydavateľstvo Relapse Records 21. februára. Pôvodný materiál bol rozšírený o bonusový disk, kde fanúšikovia nájdu nikdy nevydaný demo materiál.

Ďalší nemecký festival Bang Your Head, ktorý sa uskutoční od 15 do 16. júla v Ballingene potvrdil zatiaľ tieto kapely: Accept, Amorphis, Asphyx, Crashdiet, Crimson Glory, D-a-d, Death Angel, Immortal, Lordi, Overkill, Psychotic Waltz, Sonata Arctica, Stormwarrior.

Pomaly, ale isto sa blíži vydanie nového albumu od thrashových pivkárov Tankard. Novinka Vol(l)ume 14 vyjde 17. decembra prostredníctvom AFM Records. Limitovaná edícia bude obsahovať DVD disk s vystúpením kapely na festivale Bang Your Head 2009. Kapela okrem iného prezradila, že stále pracuje na zlepšení oficiálnej webovej stránky a dolaďuje ešte aj internetový obchod.

Britská black/doom kapela Necronoclast vydá 22.februára nový album Ashes, ktorý vyjde prostredníctvom Moribund Records. Na novom albume bude 7 nových skladieb, pričom posledná má zaujímavý názov. Kajicnické šaty. Artwork si vzal na starosti Gabriel Byrne a ten nájdete pod našimi novinkami.