LIEČBA JORGA MICHAELA SA VEĽMI DOBRE VYVÍJA

Bubeník Jorg Michael zo Stratovariusu má úspešne za sebou prvú časť liečby rakoviny. I.S.C. Vortex plánuje vydať sólový album. Nový album začali nahrávať rockové legendy Uriah Heep. Taliani Theatres des Vampires vydajú v januári nový album.
Už dávnejšie sme vás informovali, že bubeníkovi Stratovariusu Jorgovi Michaelovi bola diagnostikovaná rakovina. Prvú časť turné jeho kapely Stratovarius, na ktorom je spoločne s Helloweenom odbubnoval Alex Landenburg (At Vance, Annihilator, Mekong Delta). Jorg sa však hlási z nemocnice: „Bol som ohromený toľkým množstvom prianí, mailov a smsiek z celého sveta, v ktorom ste mi priali skoré uzdravenie. Ďakujem za podporu, veľmi si to cením. Mám ozaj dobrú správu, ktorú chcem zvestovať svetu. Pred 6 týždňami ma operovali a teraz mám za sebou prvú terapiu. Ako mi hovoril Jens (Johansson – klávesista kapely, pozn. autora): Bez obáv, potom, čo si robil so svojim telom, nič v ňom neprežije.“ A mal pravdu. Vo mne zostali už len zbytky nádoru, ktorý by sa mal odstrániť počas ďalšej štvormesačnej liečby. Myslím, že som mal veľké šťastie, že jeden môj priateľ lekár ubjavil nádor ešte v rannom štádiu. Taktiež som rád, že sa rozhodol stať lekárom, lebo na gitare hral mizerne. Okrem vychutnávania Vianoc, už hrám opäť na bicie, aby som bol pripravený, keď bude naše turné pokračovať. Takže uvidíme sa v Paríži a na ďalších miestach,“ zakončil svoje pozitívne rozprávanie tento obľúbený bubeník.

Bývalý basák Dimmu Borgir I.S.C. Vortex oznámil, že v roku 2011 plánuje vydať svoj sólový album. Sólový album by sa mal volať Soul Seeker, bude obsahovať 11 skladieb s ktorými Vortexovi pomáhali gitarista Jens F. Ryland (Borknagar) a basák Steinar Gundersen.

Legendárna rocková kapela Uriah Heep začala nahrávať nový materiál pre ďalší album. Novinka sa nahráva v Liscombe Park Studios v britskom Buckinghamshire. Okrem plánovanej novinky vyjde kapele nový live album Official Bootleg Volume II. – Live In Budapest, Hungary 2010. Presný dátum vydania však kapela zatiaľ neoznámila.

Talianska gothic kapela Theatres des Vampires oznámila vydanie nového albumu Moonlight Waltz na 14. januára 2011 prostredníctvom Aural/Music Soulfood. Novinka bude obsahovať 13 nových skladieb zaoberajúcich sa ako inak tematikou upírstva a romantiky. Fanúšikovia týchto talianov sa opäť môžu tešiť na lyrické hlasy, silné orchestrálne prvky, rezavé gitary a svižné bicie.