JÖRG MICHAEL DEFINITÍVNE OPÚŠŤA STRATOVARIUS

Jorg Michael sa rozhodol opustiť STRATOVARIUS. BEHEMOTH zverejnili trailer ku pripravovanému klipu Lucifer. Evan Seinfeld (ex – BIOHAZARD) sa pridal ku kapele ATTIKA7. SUFFOCATION začali pracovať na novom albume. Ponúkame vám zostrih z odovzdávania cien Metal Hammer Awards. Martinčania LUNATIC GODS zverejnili na svojich stránkach dve nové skladby. Na záver ponúkame dva nové videoklipy. Jeden je od Slovákov RUST2DUST a druhý od Bulharov EUFOBIA.
Bubeník Jorg Michael ohlásil, v podstate možno aj trošku očakávane, že končí v skupine STRATOVARIUS. Ako stojí v oficiálnom stanovisku, dôvody jeho opustenia kapely sú osobné. Zdá sa však, že s jeho odchodom má čo dočinenia to, že sa ešte pred necelým rokom liečil na rakovinu štítnej žľazy. Michael bude hrať s kapelou do konca januára. V novembri prebehne krátke turné kapely po domácom Fínsku nazvané Farewell Jorg. Jorg Michael je v kapele od roku 1995, prvý album, ktorý s ňou nabubnoval bol Episode (1996). „My ostatní jednoducho musíme prijať Jorgove rozhodnutie. Síce ho prijímame s veľkým smútkom, ale prajeme mu všetko najlepšie do budúcnosti. Uisťujeme fanúšikov, že kapela bude ešte pokračovať ďalej…, vyjadril sa k Michaelovmu odchodu vokalista Timo Kotipelto.

BEHEMOTH zverejnili trailer pred oficiálnym vydaním ich videoklipu Lucifer. Video trailer nájdete pod dnešnými novinkami.

Bývalý spevák a basák americkej hc legendy BIOHAZARD Evan Seinfeld sa pridal ku kapele ATTIKA7, ktorá hrá podľa vlastných slov heavy metal zmiešaný s hardrockovými prvkami. V zostave ATTIKA7m figurujú aj iné zaujímavé mená: Evan Seinfeld (ex – BIOHAZARD) – vokály, Rusty Coones – gitara, Tony Campos (SOULFLY, POSSESSED, STATIC – X) – basgitara, Dustin Schoenhofer (WALLS OF JERICHO) – bicie.

Americké death metalové legendy SUFFOCATION oznámili, že začínajú pracovať na pokračovateľovi dva roky starého albumu Blood Oath. Nový, zatiaľ bezmenný materiál by mal vyjsť niekedy nabudúci rok prostredníctvom Nuclear Blastu.

Včera sme vás informovali o odovzdávaní cien Metal Hammer Awards a o jednotlivých víťazoch. Berlínska metalová televízia pripravila zaujímavý zostrih z tejto akcie, ktorý nájdete pod dnešnými novinkami.

Pripravovaný, šiesty album od slovenskej metalovej formácie LUNATIC GODS je na spadnutie. Ako ochutnávku Hirax a spol. zverejnili zatiaľ dve piesne. Ak budete mať chuť, vypočujte si ic na: www.bandzone.cz/lunaticgods

Slovenská kapela RUST2DUST, ktorá pracovala na pripravovanom albume Daymare s uznávaným producentom Tue Madsenom natočila videoklip na novú skladbu Kráľ skazy. Novinka Daymare vyjde 11. novembra. Videoklip nájdete pod dnešnými novinkami.

Nedávno recenzovaná bulharská kapela EUFOBIA zverejnila druhý klip z aktuálneho počinu Pud of Mud. Klip je na skladbu Frog a vy ho nájdete pod dnešnými novinkami.