PODROBNOSTI O PRIPRAVOVANOM ALBUME VADER

Vader zverejnili novinky ohľadom pripravovaného albumu. Marko Minnemann s určitosťou nebude novým bubeníkom Dream Theater. Varg Vikerness (Burzum) vydá nový album. Ponúkame vám videotrailer k novému festivalu Rockstar Energy Drink Mayhem Festival. Konkhra nahrá 5 nových skladieb. Dawn of Disease zmenili vydavateľa. Soundgarden vydajú prvý live album vo svojej histórii. Darkest Hour vydajú siedmy album.
Poliaci Vader budú od 15. marca zavretý 4 týždne v štúdiu Hertz v Poľsku, kde začnú nahrávať nový album Welcome To the Morbid Reich. Kapela pripraví 12 alebo 13 nových songov. V máji bude prebiehať mix albumu, ktorý by mal vyjsť koncom tohto roka. Okrem lídra kapely Petra „Piotra“ Wiwczareka pracoval na skladbách aj gitarista Marek „Spider“ Pajak. Nový album sa má zameria na brutálne riffy a tempo z predchádzajúcich albumov. Vader sa na novinke vrátia aj ku starému logu skupiny.

Nedávno priniesol server Blabbermouth.net informáciu o tom, že novým bubeníkom Dream Theater sa mal stať 40 – ročný Marko Minnemann (Kreator, Necrophagist). Dnes túto správu vyvrátil. Takže Minnemann s určitosťou nebude novým bubeníkom Dream Theater. Meno nového bubeníka, ktorý je už vybratý kapela drží zatiaľ v tajnosti.

Po tom, čo sa vrátil Varg Vikerness z väzenia, tak naozaj nezaháľa. Už 7. marca by mu mal pod hlavičkou Burzum vyjsť nový album Fallen. Vikerness prirovnal novinku k predchádzajúcemu albumu Belus a albumu z roku 1993 Det Som Engang Var. Oproti Belusu bude na novinke viac experimentov. Fallen bude viac osobnejší album a bude sa zameriavať na otázku existencie s mytologickým podtónom. Na Fallen bude 7 skladieb, ktoré sa budú niesť v hesle kratší úvod – dlhší záver.

V Európe sa chystá nový festival. Agentúra, ktorá koncert usporiada zverejnila videotrailer ku novému festivalu. Ten by sa mal volať Rockstar Energy Drink Mayhem Festival. A mal by sa uskutočniť na viacerých miestach. Neoficiálne správy hovoria o týchto potvrdených kapelách: Disturbed, Megadeth, Godsmack, In Flames, Trivium, Machine Head a Unearth.

Dánska kapela Konkhra sa zíde v štúdiu, kde plánuje nahrať päť nových skladieb. Podľa slov speváka Andersa Lundemarka má aj nového gitaristu, ktorým sa stal 21 – ročný Michael Skovbakke. Skovbakke nahradil Jamesa Murphyho, ktorému sa nedalo s kapelou chodiť na turné.

Nemeckí deatheri Dawn of Disease zmenili vydavateľa. Ich novým labelom sa stalo Noise Art Records, ktoré vydá týmto Nemcom 29. apríla nový, zatiaľ bezmenný album. Novinka sa nahrávala s producentom Jorgom Ukenom.

Grunge rockoví veteráni Soundgarden pripravujú úplne prvý live album vo svojej histórii. Novinka sa bude volať Live On I5. Živák bude obsahovať nahrávky z rôznych miest z roku 1996. Na albume bude 17 skladieb.

Americká heavy metalová formácia Darkest Hour vydá 22. februára siedmy album The Human Romance prostredníctvom vydavateľstva eOne Music. Novinka bude obsahovať 12 zbrusu nových piesní.