NOVÝM BUBENÍKOM BLACK LABEL SOCIETY JE JOHNNY KELLY

Black Label Society majú nového bubeníka. Karl Sanders (Nile) bude hosťovať na novom albume Nervecell. Podrobnosti o pripravovaných albumoch kapiel Warrant, Novembers Doom, Krisiun, Svartsot, Uriah Heep, Ulver a Haemorrhage. Nového bubeníka majú aj Warbringer.

Američania Black Label Society, ktorí sa momentálne nachádzajú v Európe na turné oznámili, že už nepočítajú so službami bubeníka Willa Hunta. Keďže turné je v plnom prúde, kapela okolo Zakka Wyldeho si našla hneď náhradu. Novým bubeníkom Black Label Society sa stal Johnny Kelly (Type O Negative, Seventh Void). Kelly bude v kapele debutovať dnes, kedy sa kapela predstaví v Paríži.

Spevák a gitarista amerických Nile Karl Sanders bude hosťovať na novom albume Nervecell. Presnejšie si zaspieva v skladbe Shung (To the Despaired…King of Darkness). Novinka Nervecell s názvom Psychogenocide vyjde 2. mája prostredníctvom Lifeforce Records.

Americkí rockeri Warrant pripravujú nový album Rockaholic, ktorý by mal vyjsť v máji prostredníctvom Frontier Records. Novinku produkoval Keith Olsen (Ozzy, Whitesnake, Scorpions). Podľa slov basáka Jerryho Dixona sa kapele podarilo na novinke zachytiť dokonalý mix minulosti a súčasnosti.

Americká kapela Novembers Doom dokončila nahrávanie ôsmeho štúdiového albumu Aphotic. Novinka vyjde 10. mája prostredníctvom The End Records. Na Aphotic bude niekoľko zaujímavých hostí. Speváčka Anneke Van Giersbergen (Agua de Annique, ex – Gathering) a huslista Rachel Barton Pine (Earthen Grave) a mix novinky obstaral Dan Swano.

V marci sa nový album chystajú nahrávať dánski folkmetalisti Svartsot. Novinka by podľa predbežných informácií mala obsahovať 10 skladieb a ústrednou témou albumu bude morová epidémia, ktorá sa Európu prehnala v 14. storočí. Dátum vydania novinky zatiaľ nie je známy. Okrem toho musíme pripomenúť, že v kapele už nefiguruje gitarista Cliff Nemanin.

Brazílski deatheri Krisiun oznámili, že v máji začnú nahrávať nový album v nemeckom štúdiu Stage One. Zatiaľ bezmenná novinka bude 8. albumom kapely a vyjde prostredníctvom Century Media Records. Nový album bude opäť produkovať Andy Classen, ktorý s kapelou spolupracoval už na ich troch albumoch.

Legendárna britská kapela Uriah Heep vydá svoj 23. štúdiový album, ktorému dala názov Into the Wild. Novinka vyjde 23. mája prostredníctvom Frontier Records. Na albume bude 11 nových skladieb a jeho produkciu obstaral Mike Paxman (Status Quo, Asia).

Nóri Ulver zmenili názov nadchádzajúceho albumu. Pôvodný názov Critical Geography vystriedal názov Wars of the Roses.

Španieli Haemorrhage dokončili práce na nástupcovi 5 rokov starého albumu Apology For Pathology. Novinka dostala názov Hospital Carnage a na pulty obchodov sa dostane 30. mája. Kapela nakrútila aj videoklip ku skladbe Traumaggedon, no ten ešte oficiálne nezverejnila.

Nového bubeníka majú Warbringer. Stal sa ním Carlos Cruz, ktorý predtým pôsobil v kapele Hexen.