DEBUT UNISONIC AŽ NA KONCI LETA, BARLOW OPUSTÍ ICED EARTH

Unisonic by mali vydať debutový album na konci leta. Matt Barlow po letnom turné definitívne opustí Iced Earth. Bloodbath vydajú DVD. Nevermore našli dočasnú náhradu na európske turné za Jima Shepparda. Dragonforce majú nového speváka. Pestilence vydajú v apríli nový album. Kissáci chystajú knihu o ranných rokoch kapely. Vyjde metalový tributový album Franka Sinatru, na ktorom sa podieľali zvučné mená. Duff McKaggan vydá v októbri autobiografiu.
Podľa oficiálnej fanklubovskej stránky Michaela Kiskeho, jeho nová kapela Unisonic pokračuje v prácach na debutovom albume. Zatiaľ bezmenný debut by mal vyjsť koncom leta. Fanúšikovia, tak majú k dispozícii iba skladbu Souls Alive, ktorá sa objavila napríklad aj na minuloročnom výberovom CD Masters of Rock. Okrem Kiskeho sú členmi Unisonic basák Dennis Ward, gitarista Mandy Meyer a bubeník Kosta Zafiriou. Michael Kiske poprel aj špekulácie o jeho vystúpení s bývalou kapelou Helloween: „Na pódiu budem vystupovať s Avantasiou, ale určite nie s Helloweenom.“

Spevák Iced Earth Matt Barlow, ktorý sa vrátil v do kapely v roku 2007 na žiadosť fanúšikov, oznámil, že v Iced Earth definitívne končí po ich letnom turné. Matt Barlow sa plánuje venovať rodine.

Švédska deathová superskupina Bloodbath vydá 25. apríla prostredníctvom Peaceville Records DVD Bloodbath Over Bloodstock. Záznam, ktorý bude na DVD bol natočený v auguste 2010 na britskom festivale Bloodstock. Fanúšikovia sa môžu tešiť aj na bonusové zábery z roku 2008 z festivalu Party San a rozsiahlymi rozhovormi s členmi kapely.

Európske turné Power of Metal kapely Nevermore s nimi odohrá basák Dagna Barrera, ktorý zaskočí za Jimma Shepparda, ktorý podstúpil operáciu nádoru mozgu. Sheppard je na najlepšej ceste k uzdraveniu. Ale späť k európskemu turné Nevermore. Spoločne s týmito američanmi sa fanúšikom predstavia Symphony X, Psychotic Waltz, Mercenary a Thaurorod.

Britská powermetalová kapela Dragonforce oznámila meno nového speváka. ZP Thearta nahradí 23 – ročný Marc Hudson. „Som nadšený, že môžem byť členom rodiny Dragonforce,“ nechal sa počuť Hudson. Nový spevák sa venuje spevu od 16 rokov a pôsobil v rôznych britských undergroundových kapelách, ktoré určovali smer a v jeho speve cítiť vplyv Brucea Dickinsona, Michaela Kiskeho a Sebastiana Bacha.

Holandskí deatheri Pestilence pripravujú nový album Doctrine. Ten plánujú vydať v priebehu apríla prostredníctvom Mascot Records. Na novinke bude 11 skladieb.

Podľa stránky KissOnline.com, Kiss pracujú na vzrušujúcej knihy o ranných rokoch kapely 1972 – 1975. V knihe budú spomenuté tri kľúčové roky pre existenciu kapely.

Od tvorcov vianočného albumu We Wish You A Metal Xmas, prichádzajú tvorcovia s tributovým albumom Franka Sinatru, nazvaným SIN-atra. Na albume coverov si legendárne skladby zaspievali Devin Townsend (New York, New York), Tim „Ripper“ Owens (Witchcraft), Joey Belladonna (Strangers In the Night) alebo Geoff Tatte (Summerwind). Na celom albume sa bude nachádzať 12 skladieb a vyjde 29. marca prostredníctvom Eagle Rock Entertainment.

Duff McKaggan (Velvet Revolver, ex – Guns N Roses) dokončil písanie vlastnej autobiografie, ktorá vyjde 11. októbra.