Dočkáme sa spojenia CRADLE OF FILTH s Edom Sheeranom? Novinky aj od SABATON, SEPULTURA a iných

Spoja sa CRADLE OF FILTH s popovým interpretom? SABATON oznámili nový album. SEPULTURA, DREAM THEATER, CARCASS a RUNNING WILD zverejnili nové skladby. Spoločnosť Live Nation stanovila podmienky pre nadchádzajúce koncerty. Čerstvé správy hlásia aj OVERKILL, GAMMA RAY, CARNIFEX a DARK TRANQUILLITY.

CRADLE OF FILTH a Ed Sheeran. Koláž Valhalla.sk (zdroj foto: Alena Červeňanská a Wikipedia)

Dani Filth (CRADLE OF FILTH) prezradil, že komunikuje s popovou hviezdou Edom Sheeranom o možnej spolupráci. „Posielal som mu e-maily a bol som k nemu pozvaný. Povedal, že je veľkým fanúšikom a že urobí čokoľvek,“ povedal frontman britských upírov v rozhovore pre Kerrang! Radio. Prípadnú spoluprácu nepovažuje za pritiahnutú za vlasy. „Vždy sme boli takí. Ak nám niekto povie, aby sme niečo nerobili, spravíme to. Je to naša výsada po celý čas. Bolo by skvelé, keby sme to urobili pre charitu. Aspoň by to prinieslo trochu dôveryhodnosti. Jeho ľudia by si povedali: „Môj bože, má tam toho komického chlapíka.“ A naša komunita by to považovala za divné. Myslím si však, že takéto veci v dnešnej dobe fungujú,“ dodal.

Švédi SABATON oznámili, že nový album sa bude volať „The War to End All Wars“. „Takmer dve desaťročia spievame o historických bitkách a vojnách z celého sveta. Uplynuli dva roky od vydania nášho koncepčného albumu „The Great War“, ktorý rozpráva príbehy z prvej svetovej vojny. Odvtedy sme sa pokúšali rozhodnúť o ďalšej kapitole nášho rozprávania. Bude to opäť švédska história? Americká občianska vojna, príbeh Napoleona alebo možno krížové výpravy? Nie, drahí priatelia. Ešte raz sa zameriame na začiatok 20. storočia. Ponúkame vám: „The War to End All Wars“ (Vojna na ukončenie všetkých vojen). Veríme, že v tomto konkrétnom momente histórie je toho na objavovanie viac. Stále je veľa príbehov z prvej svetovej vojny, ktoré sa dajú rozprávať. Časom sa ich všetky naučíme,“ píše sa v tlačovej správe. Dátum vydania zatiaľ nie je známy.

Skupina SEPULTURA zverejnila skladbu „Slave New World“ s hosťujúcim Mattom Heafym (TRIVIUM) z pred pár dňami vydaného karanténneho albumu „SepulQuarta“. Ten tvoria doma nahraté skladby, ku ktorým si vždy kapela prizvala renomovaných hostí.

Prog metalisti DREAM THEATER sa hlásia o slovo s novou skladbou „The Alien“, ktorú podporili aj obrazovým materiálom. Spomínaná pieseň je súčasťou štúdiovky „A View from the Top of the World“. Tá uzrie svetlo sveta 22. októbra prostredníctvom vydavateľstva InsideOut Music.

Kapela CARCASS zverejnila novú skladbu „Dance Of Ixtab (Psychopomp & Circumstance March No. 1 In B)“ z chystaného albumu „Torn Arteries“. Novinka má dátum vydania stanovený na 17. septembra prostredníctvom vydavateľstva Nuclear Blast Records.

Thrasheri OVERKILL dokončujú nahrávanie nového a zatiaľ nepomenovaného albumu. „Nahrávka je z väčšej časti hotová, ale stále nahrávame. Nejaké basy, vokály, stále je toho dosť, čo treba urobiť. Mixovať začneme pravdepodobne na jeseň. Postará sa o to Colin Richardson,“ prezradil basgitarista D.D. Verni v rozhovore pre Trunk Nation With Eddie Trunk. Nová doska by mohla vyjsť v marci budúceho roka, ale veľa bude záležať od toho, či bude možné ísť na turné.

Power metalisti GAMMA RAY ponúkajú ukážku z chystaného živáku „30 Years Live Anniversary“ v podobe piesne „Lust for Life“ s hosťujúcim Ralfom Scheepersom. Nahrávka, ktorá vyjde 10. septembra prostredníctvom vydavateľstva earMUSIC ponúkne záznam zo streamovaného koncertu z 27. augusta 2020 a zároveň poslúži ako pripomienka 30. výročia kapely.

Veteráni RUNNING WILD zverejnili novú skladbu „Diamonds & Pearls“ z albumu „Blood on Blood“, ktorý vyjde 29. októbra prostredníctvom vydavateľstva SPV/Steamhammer.

Formácia DARK TRANQUILLITY oznámila, že jej rady opustili bubeník Anders Jivarp, ktorý bol v kapele od začiatku a basgitarista Anders Iwers. „Posledný rok a pol bol prinajmenšom náročný a všetci sme mali čas premyslieť si svoje rozhodnutia a motivácie vo všetkých aspektoch života. Keď sme preč z toho, čo považujeme za samozrejmosť, je zrejmé, že si uvedomíme, čo je v živote skutočne dôležité. A toto je pre každého iné. Anders Jivarp a Anders Iwers sa rozhodli prejsť k iným veciam a už nebyť súčasťou kapely,“ uvádza v oficiálnom vyhlásení frontman Mikael Stanne. Spomínaná dvojica bude na nadchádzajúcom turné nahradená Joakimom Strandberg Nilssonom (IN MOURNING, WOLVES WITHIN) a Christianom Janssonom (GRAND CADAVER, PAGANDOM).

Spoločnosť Live Nation Entertainment, jedna z najväčších koncertných agentúr, ktorá aj do našich končín prináša tie najzvučnejšie kapely, oznámila, že v USA bude od októbra vyžadovať od umelcov a návštevníkov dôkaz o vakcinácii alebo negatívne testy na Covid 19. Zároveň však treba dodať, že tieto podmienky nebudú nutnosťou tam, kde to nevyžaduje zákon.

Deathcoristi CARNIFEX natočili nový videoklip k nanovo nahratej skladbe „Slit Wrist Savior“. Nájdete ju na chystanom albume „Graveside Confessions“. V poradí ôsma dlhohrajúca nahrávka vyjde 3. septembra prostredníctvom vydavateľstva Nuclear Blast Records.