NOVÝ ALBUM DREAM THEATER BUDE V SEPTEMBRI

Dream Theater začnú za 10 dní mixovať nový album. In Flames zverejnili nový videoklip. Testament zverejnili ďalšie info o pripravovanej novinke. Dee Snider (Twisted Sister) chystá na september sólový album. Talianski gitarista Tommy Vitali bude mať na svojej sólovke zaujímavých hostí. Švédi In Solitude pripravujú nový album.
James LaBrie prezradil v rozhovore pre britské rádio Rock Radio, že nový album Dream Theater začnú mixovať na konci mája a niekedy v septembri by mala vyjsť dlho očakávaná novinka. 

In Flames nahrali videoklip na skladbu Deliver Us, ktorá sa bude nachádzať na novom albume Sounds of A Playground Fading. Klip sa natáčal pred pár týždňami v Gothenburgu s režisérom Patricom Ullaeusom (Dimmu Borgir, Samael, Kamelot). Videoklip nájdete pod dnešnými novinkami.

O tom, že veteráni Testament chystajú nový album, sme už informovali. Kapela pokračuje v písaní skladieb, ktoré by mali vyjsť naprelome rokov 2011 a 2012. Nový album sa bude nahrávať v lete s producentom Andym Sneapom (Megadeth, Exodus, Arch Enemy, Machine Head). Ako prezradil gitarista Alex Skolnick písanie skladieb pokračuje dobre, muzikantom sa podarili zaujímavé melódie a riffy.

Frontman Twisted Sister Dee Snider vydá v septembri sólový album Dee Does Boradway, zverejnil na svojom Twitter profile.

Tommy Vitali, gitarista talianskej power metalovej kapely Sevengates, chystá v týchto dňoch svoj druhý sólový album Hanging Rock. Vitali prezradil mená hostí na svojej sólovke a sú vskutku zaujímavé. Vokalisti Carsten Lizard Schultz (Evidence One, ex – Domain), Zak Stevens (Circle II Circle, ex – Savatage), Michele Luppi (Thaurorod, ex – Vision Divine), basák Andrea Torricini (ex – Vision Divine), bubeník Kenny Earl Edwards alias Rhino (Holy Hell, ex – Manowar) a gitarista David Shankle (DSG, ex – Manowar). Hanging Rock vyjde niekedy koncom roka.

V druhej polovici roka vyjde Švédom In Solitude nový album nazvaný The World. The Flesh. The Devil. Novinka bude obsahovať 8 nových heavy metalových skladieb.