PROBLÉMY MEGADETH PRI NAHRÁVANÍ NOVÝCH SKLADIEB

MEGADETH mali nečakané problémy pri nahrávaní nových skladieb. Tom Araya zo SLAYERu sa vyjadril, že kapela nezačne pracovať na nových skladbách pokým sa neuzdraví Jeff Hannemann. EUROPE vydajú špeciálnu 140 stranovú knihu, ku ktorej pribalia aj live CD a DVD. BARREN EARTH doplnili informácie o nadcházajúcom albume. Belgičania LENG TCHE zverejnili nový videoklip. Holanďania MARTYR pracujú na novom albume.
Z nahrávania nového albumu sa ohlásili MEGADETH. Kapela novinku nahráva v štúdiu Davea Mustainea Vics Garage v Kalifornii. Legendárna formácia však musela momentálne nahrávanie pozastaviť, pretože producent Johnny K (Disturbed, Sevendust, Machine Head) náhle ochorel. Podľa slov samotného Mustainea sa tak stalo v 29. deň nahrávania, kedy pracovali na poslednej 12. skladbe. Tú donahrávajú začiatkom budúceho týždňa. Kapela však zažila počas svojej kariéry mnoho nepredvídateľných vecí, takže túto situáciu neberú nijak tragicky.

Tom Araya zo SLAYERu sa vyjadril v rozhovore pre Billboard, že kapela nezačne nahrávať nový album, pokým sa úplne nevylieči gitarista Jeff Hannemann. „Bez Jeffa nemôžeme ísť do štúdia, to proste nejde. On je neoddeliteľnou súčasťou kapely. Takže nový materiál začneme písať, až keď bude stopercentne fit,“ nechal sa počuť spevák tejto legendárnej kapely.

Legendárni EUROPE vydajú v lete špeciálnu 140-stranovú knihu nazvanú Live Look At Eden. Pôjde o knihu s fotografiami legendárneho Denisa O Regana, ktorý fotil kapelu počas ich zatiaľ posledného turné. Kniha bude ponúkaná v dvoch veľkostiach. Jedna v menšej verzii a dostala názov „earbook mini“ a druhá vo väčšej. Práve s väčšou bude fanúšikom k dispozícii zatiaľ posledný štúdiový album kapely Last Look At Eden a live CD a live DVD, ktoré sa nahrávali počas posledného turné v Londýne, Varšave a Štokholme. Veľkú knihu plánujú podpísať všetci členovia tejto švédskej legendy, no verzia s podpismi bude v obmedzenom počte.

Predvčerom sme vás informovali o tom, že BARREN EARTH pracujú na novom albume. Kapela zverejnila teraz bližšie informácie. Platí to, že muizkanti majú rozpracovaných 12 skladieb. Koproducentom albumu bude Jukka Varmo a o mix sa postará Dan Swano. Novinka sa vraj bude niesť v štýle predchádzajúceho albumu.

Belgičania LENG TCHE nahrali videoklip ku skladbe Totalitarian, ktorá sa nachádza na ich aktuálnom albume Hypomanic, ktorý vyšiel minulý rok. Klip sa natáčal v Anatomical Theatre v Belgicku a nájdete ho pod dnešnými novinkami.

Holandská kapela MARTYR sa momentálne nachádzajú v štúdiu, kde nahrávajú nový album, ktorý by mali dokončiť budúci mesiac. Zatiaľ bezmenná novinka by mala obsahovať 11 nových piesní a jednu remastrovanú skladbu ešte z roku 1985. Novinka bude vôbec prvým albumom tejto kapely práve od roku 1985. Martyr majú celkovo na konte dva albumy a jedno EP z roku 2009.