Pondelkové informácie zo sveta hudby: IN FLAMES, VOLBEAT, GOTHOOM, MAYHEM a TRIVIUM

IN FLAMES zverejnili ďalšiu skladbu. VOLBEAT s novým klipom. Festival GOTHOOM opäť rozšíril svoj line-up. MAYHEM vydajú živák. TRIVIUM zverejnili raritnú skladbu.

InFlames-2015

IN FLAMES

Švédi IN FLAMES zverejnili ďalšiu skladbu z nového albumu „Battles“, konkrétne s názvom „Save Me“. Spomínaná nová nahrávka vychádza 11. novembra prostredníctvom Nuclear Blast Records.

Dánska formácia VOLBEAT natočila nový videoklip ku skladbe „Seal the Deal“ z ich aktuálnej radovky „Seal the Deal & Let´s Boogie“. Pozrieť si ho môžete hneď pod týmito riadkami.

Festival GOTHOOM opäť rozšíril line-up pre svoj 8. ročník, ktorý sa uskutoční 20.7. – 22.7.2017. „Už je to 10 rokov, čo z prachu slovutných CENTINEX povstala nová beštia menom DEMONICAL. Teraz, po štyroch albumoch, troch splitkách a jednom, aktuálnom, EP „Black Flesh Redemption“ ich budeme mať, na druhý pokus, u nás na Gothoome. Našlapaný, neľútostný, špinavý, surový, ale aj správne melodický severský death metal najvyššej kvality a nič iné čaká všetkých fanúšikov smrtiaceho kovu na našom festivale. Z Fínska ku nám zavíta, v štúdiu jednočlenný projekt, na pódiu plnohodnotná kapela, s jednoznačným názvom AUTHOR. Z ich black metalu ide chlad všetkými smermi. Poctivý čierny kov odprezentoval(i) na EP „Kuolevaisen Kirous“, čo jasne naznačí, že texty budú naplnené ich rodnou fínčinou. Zaujímavý príbeh majú za sebou grécki WOMB OF MAGGOTS. Začali ešte na počiatku tohto tisícročia, aby sa o pár rokov pretransformovali na INACTIVE MESSIAH, vo vnútri, ktorých sa vytvorili dve vetvy, pričom z jednej z nich sa opäť stála pôvodná kapela, tentokrát už zameraná na precízny brutálny death metal. Tomu nechýbajú rýchle momenty, ale ani atmosféra a temné melódie. V prímorských oblastiach sa ešte zdržíme. Pre dnešný deň posledný prírastrok do line-upu sú MARTYRIUM z Malty. Pod vedením dámskeho hrdla Vanji Obscure nám prídu nadeliť svoj modernejší a melodickejší black metal,“ píšu na oficiálnej stránke organizátori festivalu.

Nórski black metalisti MAYHEM 15. decembra vydajú živák „De Mysteriis Dom Sathanas Alive“ (CD+DVD, vinyl+DVD, digital). Materiál sa nahrával 18. decembra 2015 vo švédskom Norrkopingu, kde prvýkrát v histórii odohrali naživo a v plnej dĺžke ikonický album „De Mysteriis Dom Sathanas“. Nižšie nájdete aj video ukážku v podobe skladby „From the Dark Past“.

Americkej formácii TRIVIUM vyjde 2. decembra vďaka vydavateľstvu Roadrunner Records opäť ich debut „Ember to Inferno“, tentokrát s podtitulom „Ab Initio“, z ktorého zverejnili raritnú skladbu „The Storm“, keďže tento titul bude obsahovať aj 13 doteraz nedostupných  demo skladieb.