ANTHRAX oslávia 40. výročie. Čerstvé správy aj od VOLBEAT, MAYHEM, DARKTHRONE, DEICIDE a iných

Thrasheri ANTHRAX oslávia veľké jubileum špeciálnym vystúpením. VOLBEAT, MAYHEM a DARKTHRONE zverejnili nové skladby. DEICIDE pracujú na novom albume. GOATWHORE v štúdiu. VOLAND vydali nové EP.

ANTHRAX

Thrash metaloví veteráni ANTHRAX ohlásili na 17. júla (o 01:00 hod. SEČ) koncertný live stream so špeciálnym setlistom obsahujúcim skladby z celej diskografie. Týmto online podujatím si kapela pripomína 40. výročie existencie. „Bol som 17-ročným metalovým dieťaťom z Queensu, keď som túto kapelu zakladal. Teraz som 57-ročným metalovým dieťaťom z Queensu, ktoré sa chystá osláviť 40. výročie tejto kapely. To znamená, že som 40 rokov robil presne to, čo som robiť chcel. A robiť to, čo milujem, bolo súčasťou niečoho oveľa väčšieho. Doteraz to bol úžasný príbeh a 40 rokov vnímam ako míľnik, ktorý by sa mal jednoznačne uznať a oslavovať – Gratulujem nám!,“ uviedol gitarista Scott Ian v oficiálnom vyhlásení a pokračoval: „Považujem to tiež za odrazový mostík do ďalšej kapitoly ANTHRAXU. Stále máme čo povedať a niektoré vražedné riffy, ktoré treba vypustiť. Nebudem hovoriť: „Tu je ďalších 40“, pretože nikto to nechce vidieť- mal by som 97 rokov. Takže, čo takto: „Je tu najmenej ďalších desať a odtiaľ sa odrazíme! Ďakujem, že ste mi to umožnili, priatelia.“ Viac informácií o tomto koncertnom live streame sa dozviete NA TOMTO ODKAZE.

Kapela VOLBEAT vypustila do sveta dve nové skladby „Wait a Minute My Girl“ a „Dagen Før“. Obe vznikli počas pandemického lockdownu. V prvej menovanej hosťujú saxofonista Doug Corcoran, klavirista Raynier Jacob Jacildo a speváčka Mia Maja. Do druhej piesne si prizvali speváka Stine Bramsena a gitaristu Martina Pagaarda Wolffa. „Ako sa počasie začne otepľovať a dni sa v mnohých častiach sveta predlžujú, chceli sme sa podeliť o dve piesne, ktoré sme napísali a nahrali počas týchto dlhých a náročných 15. mesiacov, ktoré majú atmosféru leta. Dúfame, že si tento dvojhlavňový výbuch letných melódií užijete rovnako, ako sme si my užili ich vytváranie, a už sa nemôžeme dočkať, keď sa dozviete, čo ešte pre vás máme,“ uvádza kapela v tlačovej správe.

Black metalisti MAYHEM sa hlásia o slovo s novou skladbou „Voces Ab Alta“, podporenou aj animovaným videoklipom. Skladba je súčasťou nového EP „Atavistic Black Disorder/Kommando“. Ten obsahuje materiál nahratý počas štúdiovej session k aktuálnemu albumu „Daemon“. Ide o jednu doteraz nevydanú skladbu a dve, ktoré sa objavili na albume ako bonusy. Zvyšné štyri skladby sú covermi od DISCHARGE, DEAD KENNEDYS, RUDIMENTARY PENI a RAMONES. Pre tento účel prizvali do dvoch skladieb bývalých vokalistov kapely – Messiaha a Maniaca. Spomínaná nahrávka uzrie svetlo sveta 9. júla prostredníctvom vydavateľstva Century Media Records.

Skupina DARKTHRONE zverejnila prvú ukážku z nového albumu „Eternal Hails……“ v podobe skladby „Hate Cloak“. Novinka vychádza 25. júna prostredníctvom vydavateľstva Peaceville Records. „Skladba „Hate Cloak“ je určite najpomalšia pieseň na albume. Na Tedových (Nocturno Culto) skladbách je veľa „rýchlych“ častí, stredné tempá, ale aj pomalé. Celý zmysel toho mať dlhé skladby, sú variácie tempa a teda epickosť,“ vyjadril sa Fenriz v tlačovej správe.

Death metalisti DEICIDE píšu nový materiál pre nástupcu zatiaľ poslednej dosky „Overtures of Blasphemy“ z roku 2018. Podľa gitaristu Chrisa Cannellu majú nové veci silný a agresívny charakter.

Američania GOATWHORE sú zavretí v štúdiu, kde nahrávajú nový a zatiaľ nepomenovaný album, ktorý vyjde prostredníctvom vydavateľstva Metal Blade Records. Zatiaľ poslednú štúdiovku „Vengeful Ascension“ vydali v roku 2017.

Talianska symphonic metalová formácia VOLAND vydala začiatkom mája prostredníctvom vydavateľstva Xenoglossy Productions nové EP s názvom „Voland III: Царепоклонство — Il culto degli Zar“ (The Cult of the Tsars). „Hudobne ide o vývoj zvuku kapely – spojenie extrémnej metalovej agresie a orchestrálnej symfónie. Ďalej sme experimentovali s fúziou rôznych prvkov, rýchlymi tempami a ťažkými riffmi, drsnými vokálmi, harmonickými zbormi, temnými atmosférami a epickými úvodmi. Nahrávka je o kulte cárov a niektorých udalostiach z ruskej histórie, ktoré sú časovo oddelené a navzájom sa veľmi líšia, avšak majú spoločné črty,“ píše sa v tlačovej správe.