SPRÁVIČKY OD ORPHANED LAND, PRIMAL FEAR ALEBO GRAVEWORM

ORPHANED LAND zverejnili podrobnosti o debutovom DVD. PRIMAL FEAR sa ohlásili zo štúdia. GRAVEWORM prezradili informácie o novom albume. Boli spustené oficiálne stránky o spolupráci METALLICY a Loua Reeda. Debutovému EP od ADRENALINE MOB sa darí v predaji. MOONSORROW a TÝR chystajú spoločné turné. Poznáme dátum vydania nového albumu od Brazílčanov ALMAH. Američania SWARM OF EYES majú nového bubeníka.
Izraelčania ORPHANED LAND prezradili, že ich prvé oficiálne DVD The Road To OR-Shalem vyjde 24. októbra prostredníctvom Century Media Records. Okrem samotného koncertu z Tel Avivu v roku 2010 budú na druhom disku ďalšie záznamy ich živých vystúpení, videoklipy a dokument „behind the scenes“. Spevák Kobi Farhi okomentoval DVD slovami: „Bol to pre nás úžasný zážitok. Naša show dokazuje, že hudba je najsilnejšou zbraňou na svete.“ Pod novinkami nájdete aj video trailer k tomuto DVD.

Zo štúdia sa ohlásili nemeckí PRIMAL FEAR. V súčasnosti nahrávajú gitarové a basgitarové časti. Novinka Unbreakable by mala vyjsť 20. januára 2012 prostredníctvom Frontier Records. Nedávno kapela požiadala fanúšikov o návrhy na nový artwork a do dnešného dňa im prišlo viac ako 500 návrhov. Kapela prezradila aj niečo o novom albume: „Buďte pripravení na niekoľko originálnych riffov PRIMAL FEAR. Celkovo znie nový materiál zatiaľ veľmi sľubne.

Taliani GRAVEWORM, ktorí sa predstavia už tento piatok na festivale Gothoom v Novej Bani, prezradili, že dokončili nahrávanie nového albumu. Nový materiál sa nahrával v júli v Dream Sound Studios v Mníchove a kapela by sa na ňom mala vrátiť ku svojim koreňom. Nový album by mal byť zmesou tohto najlepšieho, čo GRAVEWORM doteraz stvorili. Novinka Fragments of Death sa dostane na pulty obchodov 14. októbra prostredníctvom Nuclear Blastu.

Boli spustené oficiálne webové stránky o spolupráci METALLICY a bývalého speváka VELVET UNDERGROUND Loua Reeda. Takže fanúšikovia METALLICY nezabudnite sledovať nové stránky www.loureedmetallica.com.

Bezmenné debutové EP kapely ADRENALINE MOB, v ktorej pôsobí Mike Portnoy (ex – DREAM THEATER) alebo Russell Allen (SYMPHONY X), zožalo hneď v prvom týždni od vydania úspechy. Predalo sa ho 1800 kópií a to ich v rebríčku Top New Artist Albums vyšvihlo na 13. miesto.

Na november a december je prichystané turné nazvané Dead Tyrants Tour, na ktorom sa predstavia kapely MOONSORROW, TÝR a CRIMFALL. Toto turné zavíta 9. decembra aj do zlínskeho Masters of Rock Cafe.

Brazílčania ALMAH, teda bočný projekt členov ANGRY Edua Falaschiho a Felipeho Andreoliho zverejnili, že nový album Motion sa v Európe dostane na pulty obchodov 14. októbra prostredníctvom AFM Records.

Američania SWARM OF EYES oznámili meno nového bubeníka, ktorým sa stal Tommy Burke (VERTICAL SMILE, RATCHABURI). Burke je uznávaným bubeníkom najmä v štáte New England a ku kapele pripojí v septembri alebo októbri, kedy s nimi odohrá aj prvé živé vystúpenia.