NOVÝ ALBUM SOULFLY VYJDE ZAČIATKOM BUDÚCEHO ROKA

SOULFLY pracujú na novom albume. Nový album od DREAM THEATER žne predajné úspechy počas prvého týždňa predaja. MACHINE HEAD vystúpia na Wackene 2012. VISIONS OF ATLANTIS plánujú natočiť DVD. JOB FOR A COWBOY začali nahrávať nový album. Nóri TRAIL OF TEARS nahrávanie novinky už dokončili. AMON plánujú natočiť videoklip. Basák Jay Black (MALEVOLENT CREATION) založil nový projekt.
Nový album od Brazílčanov SOULFLY by mal vyjsť začiatkom budúceho roka. Max Cavalera a spol. už začali na ňom pracovať. Nový počin bude produkovať Chris „Zeuss“ Harris (CHIMAIRA, ALL THAT REMAINS, BORN OF OSIRIS) a bicie pomôže kapele nahrať David Kindake (BORKNAGAR, ex – ARSIS, ex – MALEVOLENT CREATION).

Nový album DREAM THEATER nazvaný A Dramatic Turn of Events žne úspechy hneď od svojho vydania. Pozreli sme sa ako sa mu darilo v predajnosti počas prvého týždňa v obehu. Nový počin sa stal počas prvého týždňa v obehu najpredávanejším albumom vo Fínsku. Na 2. mieste sa umiestnil v Holandsku. Tretie miesto sa mu ušlo vo Švédsku, Nemecku, Taliansku a Japonsku. V prvej desiatke figuruje A Dramatic Turn of Events ešte v Rakúsku, Česku, Švajčiarsku, USA, Kanade a Španielsku.

Ďalšou kapelou, ktorá pribudla na budúcoročnom line-upe Wackenu sa stali MACHINE HEAD.

Rakúšania VISIONS OF ATLANTIS si naplánovali, že počas vystúpenia na Metal Female Voices Fest v Belgicku nahrajú svoj koncert pre účely DVD. Tento zaujímavý festival sa uskutoční 23. októbra v belgickom meste Wieze.

Američania JOB FOR A COWBOY začali nahrávať nový album, ktorý by mal vyjsť začiatkom budúceho roka prostredníctvom labelu Metal Blade. Nový album nahrávajú v Audiohammer Studios na Floride s producentom Jasonom Suecofom (TRIVIUM, CHIMAIRA, DEVILDRIVER).

Nóri TRAIL OF TEARS dokončili nahrávanie siedmeho albumu. Zatiaľ bezmenná novinka sa nahrávala vo Francúzsku s producentom Terje Refsnesom. V súčasnej dobe prebieha mix tohto albumu.

Bratia Hoffmanovci, ktorí figurujú v kapele AMON oznámili, že v októbri budú natáčať klip s režisérom Chrisom Nemzekom (ex – CROSSBREED).

Basgitarista Jason Blachowicz alias Jay Black (MALEVOLENT CREATION) založil nový projekt s názvom MURDER SUICIDE. Podľa tlačovej správy bude hrať kapela klasický old school death metal 80. a 90. rokov. Projekt budú tvoriť okrem Blacka aj vokalista Dean Corpse (CYST), gitarista Mike Disckson (MASTICATOR) a bubeník Gus Rios (MALEVOLENT CREATION, UPON INFLICTION).