MAX CAVALERA PÍŠE BIOGRAFIU, VAN HALEN MAJÚ NOVÚ ZMLUVU

MAX CAVALERA spisuje vlastnú biografiu. VAN HALEN podpísali novú zmluvu. PRIMAL FEAR zverejňujú novinky ohľadom nového albumu. VOIVOD vypustili nové video zo štúdia a CATHEDRAL dokonca novú skladbu. ZONARIA finišuje práce na novom albume. BETRAYING THE MARTYR ponúkajú nové video.
Max Cavalera, niekdajší frontman SEPULTURA a terajšia hlava SOULFLY, prezradil, že má v pláne vydať svoju vlastnú biografiu. S jej spísaním mu pomáha žurnalista Joel McIver (knihy METALLICA, MOTORHEAD) a predslov dostal na starosť nik iný ako Dave Grohl (FOO FIGHTERS).

Legendárni VAN HALEN podpísali zmluvu s Interscope Records. Tento label zastreší vydanie ich nového albumu, na ktorom bude po 27 rokoch spievať David Lee Roth. Ten má vraj vyjsť už začiatkom budúceho roka. Takisto sa šepká, že kapela 30. novembra oznámi svoje vystúpenie na odovzdávaní cien Grammy, ktoré sa uskutoční vo februári.

Nemecká power metalová mašina PRIMAL FEAR zverejnila podrobnosti ohľadom ich nového albumu Unbreakable. Spevák Ralf Scheepers popísal nahrávku nasledovne: „Mali sme v pláne nahrať album pre fanúšikov s poriadnymi riffmi, spevom a dobrými melódiami. Nakoniec sa z toho stalo monštrum, brutálny metalový album nazvaný Unbreakable!“  Artwork spomínanej novinky si môžete pozrieť nižšie.

VOIVOD dali o sebe konečne vedieť. Vypustili totiž prvé video, ktoré dokumentuje momentálne dianie v kapele. Seriál dostal meno Optical Vortex a už teraz môžeme tešiť na pokračovania. Doplňme ešte, že kapela pracuje na novom albume, ten však nevyjde skôr ako v lete 2012.

Švédska death/black metalová formácia ZONARIA dokončila práce na ich treťom štúdiovom počine, ktorý sa chystá vydať na začiatku roka 2012. Cd bolo nahrané v Abyss štúdiu za asistencie producenta Jonasa Kjellgrena (SCAR SYMMETRY, HYPOCRISY). Komentár: „Po dlhom nahrávaní môžeme prezradiť, že master nášho tretieho albumu je hotový! Do samotných piesni sme toho dali veľa, a tak sa nazdávame, že sa jedná o najlepší album, aký kedy kapela vyprodukovala.

CATHEDRAL zverejnili novú skladbu z pripravovaného EP A New Ice Age. Tá má zaujímavý názov Sabbadaius Sabbatum. Nech sa páči!

Francúzski deathcoristi BETRAYING THE MARTYR majú nový klip k skladbe Tapestry Of Me. Tá sa nachádza na novom albume Breathe In Life.