VOLBEAT MAJÚ NOVÝ KLIP, FLOOR JANSEN SA UŽ CÍTI LEPŠIE

VOLBEAT nahrali nový videoklip. Floor Jansen (REVAMP, ex – AFTER FOREVER) zverejnila video, v ktorom hovorí, že sa jej zdravotný stav pomaly zlepšuje. RHAPSODY na čele s Lucom Turillim zverejnili krátky trailer z chystaného materiálu. Heavens Venom od KATAKLYSM sa stal v Kanade albumom roka v metalovej kategórii. UFO zmenili názov nového albumu. KVELERTAK sa na turné zastavia vo Viedni aj v Prahe. PERIPHERY a NEVALOTH sú bez basáka. Indie Recordings sa rozhodlo podpísať zmluvu so zatiaľ neznámym menom EL CACO.
Dáni VOLEBAT nahrali nový videoklip ku piesni A Warriors Call zo stále aktuálneho albumu Beyond Hell/Above Heaven. Klip režíroval Matt Wignall a vy ho nájdete pod novinkami.

Floor Jansen (REVAMP, ex – AFTER FOREVER) zverejnila ďalšiu video nahrávku, v ktorej ozrejmuje ako je na tom momentálne so svojim syndrómom vyhorenia, ktorý oznámila tesne pred turné Out Of The Dark s kapelami TRISTANIA, VAN CANTO, XANDRIA a AMBERIAN DAWN. „Začínam dostávať energiu, začínam byť kreatívnejšia, ozaj sa začínam cítiť oveľa lepšie a je to pre mňa obrovská úľava. Neznamená to však, že som sto percentne vyliečená, nefunguje to tak, že mávnutím čarovného prútika vám bude lepšie, všetko chce svoj čas. Liečenie je proces a ja som stále v tomto procese, ale som rada, že mi je lepšie,“ zdôverila sa sympatická Floor Jansen. Viac o jej stave sa dozviete vo videu, ktoré nájdete pod dnešnými novinkami.

V auguste sa rozišli cesty Alexa Staropoliho a Lucu Turilliho v kapele RHAPSODY OF FIRE. Staropoli si ponechal názov RHAPSODY OF FIRE a Luca Turilli zvolil za názov kapely ich pôvodný, teda RHAPSODY. Spoločne s Turillim tvoria RHAPSODY zatiaľ gitarista Dominique Leurquin, basák Patrice Guers a bubeník Alex Holzwarth. Meno speváka vraj bude oznámené čoskoro. Pod dnešnými novinkami nájdete video trailer k novému materiálu RHAPSODY.

Album Heavens Venom od KATAKLYSM vyhral titul album roka v kategórii Metal/Hardcore na odovzdávaní kanadských hudobných cien Alternatif De La Musique Indépendante Du Québec, ktoré sa konali v Montreale. KATAKLYSM porazili so svojím aktuálnym albumom napríklad UNEXPECT alebo NEURAXIS.

Britskí rockeri UFO prezradili, že zmenili názov nového albumu, o ktorom sme vás nedávno informovali. Z názvu Last Of The Bone Riders teda nebude nič, novinka sa po novom bude volať Seven Deadly a vyjde 27. februára prostredníctvom SPV/Steamhammer.

Turné nórskych KVELERTAK je v plnom prúde. My len pripomíname, že táto talentovaná kapela sa predstaví 3. decembra vo Viedni a 5. decembra v pražskom klube Matrix.

Basák Tom Murphy opúšťa kapelu PERIPHERY. Dôvodom jeho odchodu je to, že sa chce venovať niečomu novému. Murphyho odchod nebude mať žiadny dosah na plánované turné, na basu zaskočí Adam „Nolly“ Getgood z kapely RED SEAS FIRE a na miesto gitaristu sa posunie Mark Holcomb.

Slováci NEVALOTH sú bez basáka. Daddar sa rozhodol kapelu opustiť, pretože nebol spokojný s jej hudobným smerovaním.

Nórske vydavateľstvo Indie Recordings podpísalo zmluvu s nórskou kapelou EL CACO, ktoré yvdá ich nový album 27. januára. EL CACO je málo známym pojmom, avšak podľa správy z vydavateľstva ide o naozaj veľmi kvalitnú kapelu, ktorá je nórskym, doteraz skrytým pokladom. Viac nám hádam napovie samotný nový album.