NOVINKY OD DORO, SABATON ALEBO WITHIN TEMPTATION

DORO vypustí vianočnú hymnu. SABATON a JON OLIVAS PAIN pracujú na nových albumoch. ENSLAVED pripravujú nové európske turné. MORTAL SIN ponúkajú nový klip, WITHIN TEMPTATION video z turné a ARCHITECTS zábery z natáčania. Nóri NECROMANTHEON vydajú v januári druhý album.
Legendárna metalová kráľovná DORO PESCH oznámila vydania oficiálnej vianočnej hymny pre svojich fanúšikov. Tá vznikla pri nahrávaní jej nového sólového albumu, ktorý vyjde v lete budúceho roka. Song sa volá Merry Metal X-Max bude v ňom hosťovať aj starý známy Tom Angelripper zo SODOM. Skladba bude k dispozícií už 9. decembra cez digitálny download.

Joakim Brodén, frontman heavy metalovej partičky SABATON, zverejnil na svojom Facebook profile informáciu, že kapela má už 50 percent nových skladieb hotových. Vraj nám všetkým nakopú zadky…

Nový album takisto kuchtia JON OLIVAS PAIN, čo potvrdil bubeník Chris Kinder: „Oliva a ja sme strávili v noci tri hodiny prehrávaním cd-čiek s nápadmi a oficiálne sme začali dohromady dávať nový materiál. Je až desivé koľko veľa materiálu musíme spracovať. Máme však na rok 2012 množstvo nových nápadov. Ďalšie aktuality prídu už čoskoro, takže dávajte pozor!

WITHIN TEMPTATION dodali do obehu už trináste video z ich masívneho turné po Európe, tentokrát z koncertu v Paríži. Dodajme, že kapela podporuje momentálne stále aktuálny album The Unforgiving,

Nóri ENSLAVED chystajú v ďalšom roku nové európske turné. Žiaľ toto turné zahrnie len päť krajín. Nemecko, Holandsko, Belgicko, Francúzsko a Veľkú Britániu. My dodajme, že aktuálny rok 2011 bol pre ENSLAVED  mimoriadne úspešný. Kapela získala nórsku Grammy za album Axioma Ethica Odini a získali cenu od asociácie Norwegian Artist and Songwriters Association.

Austrálski thrashers MORTAL SIN, ktorí sa predstavia aj na Thrashfeste v Bratislave, vypustili do sveta úplne nový klip k skladbe Blood Of My Enemies z ich posledného LP Psychology Of Death.

ARCHITECTS zverejnili video zachytávajúce ich nahrávanie singlu Devils Island v Outhouse Studios. Hľadajte ho pod dnešnými novinkami.

Nórska thrashová kapela NECROMANTHEON vydá nový album Rise, Vulcan Spectre už 13. januára prostredníctvom Indie Recordings, s ktorým podpísali zmluvu iba prednedávnom. NECROMANTHEON vydajú vôbec druhý album v histórii kapely. Novinka bude obsahovať 8 skladieb.