ELUVEITIE VYDAJÚ NOVINKU HELVETIOS VO FEBRUÁRI

ELUVEITIE dokončili práce na novom albume Helvetios, ktorý vyjde vo februári. MASTODON, DREAM THEATER a MEGADETH sú nominovaní so svojimi singlami na Grammy. Za prvé dna dni predaja sa vo Fínsku predalo 50 000 kópií Imaginaerum od NIGHTWISH. SPAWN OF POSSESSION dokončili práce na treťom albume. DIABULUS IN MUSICA sa upísali Napalm Records. Indie Recordings zobrali pod svoje krídla DUNDERBEIST.
ELUVEITIE prišli s podrobnosťami o novom albume Helvetios. V poradí piaty album vyjde 10. februára pod krídlami Nuclear Blast. Materiál sa nahrával pod dohľadom producenta Tomma Vetterliho, ktorý sa postaral ako gitarista kapiel CORONER a KREATOR o bubny, gitary a spev. O ľudové nástroje a vokály sa postarali Anna Murphy a Marco Jencarelli. Nový album bude obsahovať až 17 skladieb a pod novinkami nájdete aj jeho artwork.

MASTODON sú nominovaní na cenu Grammy za ich singel z aktuálneho albumu The Huter a síce za singel Curl of the Burl. Už 54. udeľovanie cien Grammy prebehne 12 februára 2012 v Staples Centre v Los Angeles. „Keď sme sa to dozvedeli, boli sme nesmierne nadšení. Je to naozaj obrovská česť pre našu kapelu,“ reagovala klapela MASTODON na ich nomináciu. Pre úplnosť dodáme, že súperom MASTODONu o cenu Grammy budú DREAM THEATER so skladbou On the Backs of Angels, FOO FIGHTERS s piesňou White Limo, MEGADETH a ich Public Enemy No. 1 a SUM 41 so skladbou Blood In My Eyes.

Vo Fínsku vzniklo po vydaní novinky Imaginaerum od NIGHTWISH hotové šialenstvo. Podľa internetovej stránky Rytmi.com sa za prvé dva dni predaja tohto albumu predalo 50 000 kópií!

Švédi SPAWN OF POSSESSION dokončili práce na ich treťom albume Incurso, ktorý vyjde na jar 2012 prostredníctvom Relapse Records. Na albume bude deväť nových skladieb a inštrumentálne intro. Mimochodom SPAWN OF POSSESSION sa v rámci nadchádzajúceho turné práve k ich tretiemu albumu predstavia v marci aj v Bratislave a Prahe.

Španielska kapela DIABULUS IN MUSICA na čele s vokalistkou Zuberoou Aznáres sa upísali vydavateľstvu Napalm Records, ktoré im vydá druhý dlhohrajúci album v marci 2012. DIABULUS IN MUSICA hrajú symfonický power/gothic metal.

Nórske vydavateľstvo Indie Recordings zobralo pod svoje krídla nórsku kapelu DUNDERBEIST, ktorej tak vďaka nim vyjde prvýkrát nový album po celom svete. Stane sa tak 10. februára.