NOVINKY Z TÁBOROV RUNNING WILD, MASTODON ALEBO KING DIAMOND

RUNNING WILD zverejňujú artwork nového albumu. Nové videoklipy ponúkajú MASTODON i ICED EARTH. KING DIAMOND zverejnil dátumy vystúpení. Francúzi GOJIRA ponúkajú zábery z natáčania. Jeff Loomis (ex – NEVERMORE) má ďalšieho hosťa na novinke. CYNIC vydávajú legendárne demá. GRAVEWORM oznamujú personálne rošády. Poznáme názov nového albumu UNLEASHED. ADRENALINE MOB zverejňujú artwork debutového albumu. ROTTEN SOUND vystúpia v Nitre.
Navrátilci RUNNING WILD zverejnili artwork novej dosky! Tá ponesie názov Shadowmaker a jej vizuál si môžete prehliadnuť pod novinkami. Dodajme, že jeho podobu mal na starosti spevák a gitarista Rock N Rolf a umelec Jens Reinhold (EVERGREY), ktorí ho opisujú ako najneobvyklejší v histórií kapely, avšak po počutí titulnej skladby a prečítaní textu pochopíte na 100 percent jeho význam. Album vychádza v apríli prostredníctvom SPV/Steamhammer Recrods.

MASTODON zverejnili nový videoklip, a to k skladbe Dry Bone Valley, ktorá sa nachádza na ich cenenej novinke The Hunter. Video bolo režírované a animované Boing Boings Tim Biskupom. Nech sa páči!

Americká formácia ICED EARTH vypustila do sveta v poradí druhé video zo svojho stále aktuálneho albumu Dystopia. Video bolo natočené k skladbe Anthem a bolo natočené na koncert v Cologne (Nemecko) počas ich nedávneho turné po Európe. John Schaffer ho okomentoval: „Zažívali sme hotový výbuch počas natáčania! Myslím, že fanúšikovia to môžu vidieť na našich tvárach v tomto videu. Anthem totiž zachytáva energiu z našich živých vystúpení, ale i zábavu, ktorú počas nich spolu zažívame ako kapela.

To, že sa KING DIAMOND vracia na pódia, je už známa vec. Avšak až dnes je známe, že pôjde zatiaľ len o vystúpenia na letných festivaloch Sweden Rock Fest (Švédsko) a Hellfest (Francúzsko). Slávneho KINGA DIAMONDA bude doprevádzať kapela v zložení: Andy LaRocque, Hal Patino, Matt Thompson, Mike Wead.

Francúzska metalová mašina menom GOJIRA zverejnila video mapujúce nahrávanie ich zatiaľ nepomenovaného nástupcu dosky The Way Of All Flesh (2008), ktorá vyjde cez Roadrunner Records. Klip, ktorý zachytáva nahrávanie vokálov, si môžete pozrieť pod dnešnými novinkami.

Jeff Loomis (ex-NEVERMORE) zverejnil ďalšieho významného hosťa, ktorý sa objaví na jeho dlho očakávanej sólovke. Stáva sa ním Ihsahn z bývalých EMPEROR. Album produkuje Aaron Smith a fanúšikovia by mali zbystriť pozornosť, keďže Jeff onedlho zverejní ďalšie podrobnosti o spomínanej sólovke.

CYNIC sa už onedlho chystajú vydať legendárne demo kapely PORTAL. Nahrávka s názvom The Portal Tapes vychádza 23. marca. Bude však striktne limitovaná a vy si môžete vybrať z 5000 kusov digipack cd alebo 1000 kusov vinylových platní.

Známa talianska banda GRAVEWORM prijala do svojich služieb staronového gitaristu a zakladateľa Stefana Unterpertingera. Ten sa vrátil do kapely po desaťročnej absencií a zaplátal tak miesto po Thomasovi Orglerovi, ktorý dal zbohom GRAVEWORM kvôli osobným problémom. Po novom kapelu opustila aj hráčka na klávesy Sabine Mair. Spevák Stefano Fiori poznamenal: „Je škoda, že Thomas a Sabine opustili skupinu. Prajeme im však do budúcnosti len to najlepšie. O to viac sme ale radi, že je tu opäť Stefan. Ťažko cvičíme a cítime, že je medzi nami stále dobrá chémia.

Death metalová brúska UNLEASHED zverejnila názov chystaného albumu, ktorý dostal do vienka názov Odalheim a jeho vydanie je naplánované na apríl prostredníctvom Nuclear Blast. Názov novinky kapela okomentovala nasledovne: „Príbeh pojednáva o budúcnosti Yggdrasil a tých, ktorí prežijú Ragnarök. Je to príbeh o Midgardských bojovníkoch, ktorí uchovávajú vikingské tradície v novom svete Odalheim.

ADRENALINE MOB, progresívna formácia okolo Mikea Portnoya (ex – DREAM THEATER), zverejnila artwork ich nového albumu Ómerta, ktorý vychádza 13. marca 2012.

Fínski grinderi ROTTEN SOUND oznámili turné s názvom Grind Over Europe Tour. Štartuje už 24. februára v Barcelone a bude zahŕňať dokopy 16 miest. Kapela bude podporovať stále aktuálny album Cursed, ktorý vyšiel v minulom roku. Pre slovenského fanúšika je však najdôležitejšie, že banda vystúpi 8. marca v Novej Pekárni v Nitre! Spoločne s ROTTEN SOUND sa slovenskému publiku predstavia aj kapely EXHUMED a MAGRUDERGRIND.

Iced Earth – "Anthem" from Revolver Magazine on Vimeo.