IN TWILIGHT´S EMBRACE – Vanitas

Veľmi príjemným objavom pre mnohých black metalových vyznávačov by mohlo byť pomerne neznáme meno IN TWILIGHT´S EMBRACE s ich stále aktuálnym zásekom s názvom „Vanitas“.

Príspevok zo stajne Arachnophobia Records síce ešte vyšiel koncom septembra minulého roka, avšak bola by to obrovská škoda nepredstaviť vám, vždy verným čitateľom Valhalla.sk, tento skrytý hudobný poklad od našich severných susedov.

IN TWILIGHT´S EMBRACE – Vanitas

Partička mladíkov z neďalekej Poznane totiž na spomínanej novinke vykazuje vskutku parádnu formu, a tak každý, kto sa budete nachádzať 16. februára v Banskej Bystrici (tradičný rockový klub Tartaros), bez váhania vstaňte zo svojej pohovky a nezabudnite mrknúť na chalanov aj naživo. Koniec hlásenia.

Pri pohľade na vcelku exotickú históriu (rôzne webové zdroje uvádzajú prechody od metalcoru po surový death metal), preto možno máličko prekvapí, s akou suverenitou si štvorica počína na kolekcii „Vanitas“. Osemskladbový počin totiž jednoznačne, no snáď i definitívne, pristihol Poliakov v striktne čierno-čiernych vodách. Chalani sa veľmi šikovne pohybujú v žánrových mantineloch, disponujú príjemnou variabilitou predkladaného materiálu, a aj bez rôznych klávesových či orchestrálnych serepetičiek, je atmosféra priam vybičovaná na maximum, melodické motívy nedostanete z hlavy po celý deň.

IN TWILIGHT´S EMBRACE

Zvukovo parádne ošetrený album síce začína klasickou ultrarýchlou sypačkou „The Hall of Mediocrity“, lenže práve s nasledujúcim duom „Fan the Flame“/“As Future Evaporates“, začínajú do hudby IN TWILIGHT´S EMBRACE prenikať spomínané nákazlivé melódie, zmeny tempa a variabilita, čo nakoniec vyvrcholí v ponurom žalme „Trembling“.

Ďalší vrchol prichádza hneď v zapätí! Piata „Flesh Falls, No Ghost Lifts“ je hotová erupcia vzrušujúcich nápadov s pôsobivým prednesom frontmana Cypriana v rodnom jazyku, nasledovaná krátkym temným intermezzom „The Rift“ a záverečnou suitou „The Great Leveller“.

Spolu s IN TWILIGHT´S EMBRACE tu teda máme ďalší pozoruhodný vývozný artikel od našich bratov z Poľska, ktorý môže smelo zamiešať kartami na poli európskeho black metalu. Ak už vám náhodou nevychádza čas na spomínanú banskobystrickú zastávku po boku BLAZE OF PERDITION, skúste si to v lete vynahradiť na známom festivale Gothoom, kde štvorica vystúpi po boku VADER, EXODUS a SEPTICFLESH.

Hodnotenie autora: 8,5 / 10

Žáner: black metal
Krajina pôvodu: Poľsko
Vydavateľstvo: Arachnophobia Records
Dátum vydania: 22.09.2017
Web: https://www.facebook.com/pg/intwilightsembrace/
Zostava:
Cyprian Lakomy – vokál
Marcin Rybicki – gitara
Leszek Szlenk – gitara, basgitara
Dawid Bytnar – bicie
Tracklist:
The Hall of Mediocrity (04:15)
Fan the Flame (04:40)
As Future Evaporates (04:22)
Trembling (03:22)
Flesh Falls, No Ghost Lifts (05:41)
Futility (03:50)
The Rift (01:08)
The Great Leveller (05:40)
Diskografia:
Buried in Between – 2006
Slaves to Martyrdom – 2011
The Grim Muse – 2015
Vanitas – 2017
Definitíva:
„Vanitas“ od Poliakov IN TWILIGHT´S EMBRACE je parádna ukážka čierneho kovu s obrovskou porciou pohlcujúcej atmosféry a hlavne parádnych melodických prvkov, to samozrejme bez straty tak potrebnej beštiality.

1 – absolútny prepadák, 2 – otrasné, 3 – slabé, ale stojí za povšimnutie, 4 – priemer s nedostatkami, 5 – priemer s ambíciami, 6 – dobré, 7 – veľmi dobré, ostane dlho v pamäti, 8 – výborné, 9 – strhujúce, nezabudnuteľné dielo, 10 – genialita, pravá Valhalla

Odporúčané články