CARCASS menili gitaristu, TOOL sa nachádzajú v štúdiu

Zmena v zostave CARCASS. TOOL v štúdiu. THE CROWN zverejnili novú skladbu. SKELETAL REMAINS vydajú nový album. Slováci CALIBER X prerobili pieseň od MODUS.

CARCASS

Anglická formácia CARCASS oznámila, že ich rady opustil gitarista Ben Ash, ktorého nahradil Tom Draper (POUNDER, ex-ANGEL WITCH, PRIMITAI). „Na začiatku tohto roka som sa rozhodol odísť z koncertného kolotoča a sústrediť sa na štúdium a individuálne hudobné projekty. Chlapcom zo srdca želám všetko dobré v nadchádzajúcich koncertoch v tomto roku,“ vyjadril sa Ben Ash na svojom Facebookovom profile.

Kapela TOOL sa nachádza v štúdiu, kde pracuje na dlho očakávanom novom albume. Prezradil to gitarista Adam Jones príspevkom na svojom Instagrame – TU. Ten avizoval blížiace sa nahrávanie už pred dvoma týždňami, keď sa pochválil, že predtým ako v marci začnú nahrávať, predstavili novú muziku Sebastianovi Bachovi a Buzz Osborneovi (MELVINS). Okrem toho sa spevák Maynard James Keenan na svojom Twitteri vyjadril, že „slová a melódie“ sú okrem jednej piesne na sto percent hotové.

Death/thrash metalisti THE CROWN zverejnili novú skladbu s názvom „We Avenge!“ z chystanej radovky „Cobra Speed Venom“. Tá vyjde 16. marca u Metal Blade Records.

Old school death metalová formácia SKELETAL REMAINS vydá 13. apríla prostrednítvom Century Media Records nový album „Devouring Mortality“. Nižšie nájdete aj ochutnávku v podobe songu „Seismic Abyss“ podporeného aj videoklipom.

Progresívne ladení Slováci CALIBER X z Oravy prerobili známu pieseň „Keď sa raz oči dohodnú“ od skupiny MODUS. Cover verziu tejto skladby sa rozhodli nahrať v štúdiu Jimiho Cimbalu. Pôvodný duet, ktorý už zaznel v rôznych verziách, tento raz dostal progresívne metalovú podobu sólovej skladby. Tvrdšie riffy, zložitejšie rytmy, typicky progrockové zvuky klávesov, no zároveň pôvodná melodickosť a plynulosť robia z tohto coveru povšimnutia hodné dielo, ktoré snáď vďaka CALIBER X privedie aj mladšie generácie k starej dobrej slovenskej klasike. – Tlačová správa