POZNÁME PRVÝCH TROCH FINALISTOV WACKEN METAL BATTLE

Dvanásť slovenských kapiel postúpilo do dvoch semifinálových kôl, kde bojujú o jednu miestenku na legendárny festival Wacken Open Air. Včera v noci sme spoznali prvých troch finalistov súťaže Wacken Metal Battle 2013. V nitrianskej Novej pekárni sa publiku a porote predstavili semifinalisti divízie Západ v poradí CATASTROFY, DOGMA inc., ONE SECOND HOTEL, APRIL WEEPS, GALADRIEL a EMPYRION. Porota v zložení Stanislav „Stillborn“ Černák (Valhalla.sk), František „Ferick“ Fleischacker (basák, spevák, zvukár a producent), Anna Valentová (Rock.sk), Michal „Hardrocker“ Roháč (Hellmagazine.eu), Tomáš „Bujón“ Buroň (spevák RUST2DUST) a Marcel „Roxor“ Piešťanský (Demonahrávky slovenského podsvetia, Perly slovenského death metalu) nemala rozhodovanie vôbec jednoduché. Oproti prvému kolu, kde hodnotila nahrávky skupín, išlo tento krát o hodnotenie živého vystúpenia a práve naživo sa ukážu skutočné možnosti jednotlivých kapiel. Porota mala rozhodovanie veľmi ťažké, pretože každá kapela preukázala svoje kvality.
Šiesti porotcovia mali určené svoje kritériá hodnotenia a každý z nich mal k dispozícii 6 bodov, ktoré rozdelil kapelám od 6 po 1 bod. Po vystúpení všetkých kapiel porota zasadla a spočítala jednotlivé body. Najviac hlasov a teda aj najlepší koncert predviedla domáca kapela RUST2DUST, ktorá dostala od poroty najviac bodov. Spoločne s RUST2DUST sa z postupu do aprílového finále v Banskej Bystrici tešia aj kapely LUNATIC GODS a HATE CONTROL. Už nasledujúcu sobotu sa uskutoční druhé semifinále Wacken Metal Battle Slovakia 2012 divízia Východ v košickom klube T-Club, kde vystúpia kapely SANDBRIDGE, RAVENCLAW, INFER, INVASION OF MADNESS, FROWN a MÄSO. Aj v Košiciach vyberie porota tri kapely, ktoré postúpia do finále, ktoré sa uskutoční 21. apríla v Banskej Bystrici. 

Celkové poradie Wacken Metal Battle divízia Západ:
1. RUST2DUST (Metal – Bratislava) 32 bodov, 2. LUNATIC GODS (Violence Metal – Martin) 29 bodov, 3. HATE CONTROL (Metal/Hardcore – Bratislava) 22 bodov, nepostupujúce kapely: 4. SUNITY (Melodic Metal – Kremnica) 18 bodov, 5. [SIC] (Alternative Metal – Bratislava) 14 bodov, 6. TRISTANA (Power Metal – Považská Bystrica) 11 bodov.

Už čoskoro môžete čakať na našich stránkach aj krátky report z tejto akcie, ktorý bude obohatený o skvelé Sachtikusove fotky!