POZNÁME NOVÝCH ČLENOV SABATON, MACHINE HEAD VYJDE BIOGRAFIA

Poznáme už mená nových členov SABATON. V októbri vyjde biografia MACHINE HEAD. Serj Tankian (SYSTEM OF A DOWN) pracuje na treťom sólovom albume. MY DYING BRIDE začali nahrávať nový album. Arjen Lucassen (AYREON)zverejnil upútavku na svoj nový sólový počin. Taliani SECRET SPHERE prezradili, že už zohnali nového speváka. Briti HOLODOMOR vydávajú debutový materiál.
Ešte aj dnes sa budeme venovať informáciám ohľadom zmien v zostave švédskych SABATON. Joakim Brodén a Pär Sundstrӧm, teda dvaja pôvodní členovia tejto formácie predstavili vo videu (ktoré nájdete pod dnešnými novinkami) nových členov.  Novými členmi teda sú gitaristi Chris Rörland (NOCTURNAL RITES)a Thobbe Englund (WINTERLONG, RAUBTIER) a bubeník Robban Bäck (BALTIMOORE, PREY). Kapela hľadá v tomto momente ešte nového klávesáka za Daniela Myhra. Joakim a Pär však prezradili, že pokým nenájdu toho pravého, bude Daniel Myhr ešte pôsobiť v kapele, ale iba v digitálnej forme, počas pripravovaného turné, pretože už dávnejšie nahral klávesové časti, ktoré budú použité na nadchádzajúcom turné. Kapela ďalej prezradila, že jej činnosť bude pokračovať podľa pôvodných plánov. To znamená, že ju uvidíme aj na Masters of Rock a aj na Rock pod kameňom.

Viac ako 17 rokov na scéne, vydaných 8 štúdiových albumov, milióny predaných nosičov, boli nominovaní na Grammy. Reč je o MACHINE HEAD, pretože britský rockový autor Joel McIver sa rozhodol napísať biografiu tejto kapely. Biografia dostala názov Inside the Machine a na pultoch obchodov by sa mala objaviť 15. októbra.

Multi inštrumentalista Serj Tankian (SYSTEM OF A DOWN) pracuje na svojej tretej sólovej nahrávke nazvanej Harakiri, ktorá vyjde tento rok v lete.

Doom metaloví veteráni MY DYING BRIDE vstúpili do štúdia Futureworks, kde začali pracovať na novom štúdiovom albume spoločne s dlhoročným producentom Robom „Mags“ Magoolaganom. Zatiaľ bezmenná novinka by mala vyjsť niekedy na jeseň prostredníctvom Peaceville Records.

Holandský multi inštrumentalista Arjen Lucassen (AYREON) vydá svoj nový sólový album Lost In The New Real 23. apríla prostredníctvom vydavateľstva InsideOut Music. Koncepčný príbeh bude obsahovať 10 skladieb a na bonusovom disku nájdu fanúšikovia ďalších 10 piesní. Lucassen zverejnil trailer k novinke, ktorý nájdete pod dnešnými novinkami.

Talianski power metalisti SECRET SPHERE prezradili, že už vybrali nového speváka, ktorý vystriedal Roberta „Ramona“ Messinu. Podľa slov gitaristu kapely Alda Lonobileho je nový spevák naozaj vynikajúci a pri nahrávaní nového albumu už odviedol obrovský kus práce. Jeho meno však kapela zatiaľ tají a uisťuje fanúšikov, že pravý čas na jeho predstavenie ešte len príde.

Nová death/thrashová britská formácia HOLODOMOR vydáva päť skladbový debutový materiál Témoignages de la Gnose Terrestre, ktorý vyjde v obmedzenom počte 500 kusov.