FEAR FACTORY A SIX FEET UNDER PONÚKAJÚ UKÁŽKY NOVÝCH PIESNÍ

FEAR FACTORY ponúkajú úryvok z novej skladby. SIX FEET UNDER pre zmenu zverejnili skladbu celú. ICED EARTH budú v auguste natáčať live CD/DVD. BELPHEGOR začnú v máji nahrávať desiaty štúdiový album. Snowy Shaw (THERION, NOTRE DAME, KING DIAMOND) sa pridal k novému švédskemu projektu. MASTODON vyjde splitko. BONFIRE prišli o bubeníka. XANDRIA majú zraneného basáka. IN THIS MOMENT prezradili podrobnosti o novom albume. NECRONOMICON vymenili gitaristu.
FEAR FACTORY zverejnili 49 sekundovú ukážku z novej skladby Recharger, ktorá sa bude nachádzať na novom albume The Industrialist, ktorého sa dočkáme začiatkom júna. Skladba Recharger vyjde ako digitálny singel 24. apríla. Nový album The Industrialist bude koncepčným príbehom, ktorý napísal spevák Burton C. Bell. My už v tejto chvíli, že na tomto novinke bude desať skladieb, pričom verzia deluxe bude obsahovať ešte o dve viac. Krátku ukážku z novej skladby nájdete pod dnešnými novinkami.

SIX FEET UNDER zverejnili novú skladbu Formaldehyde, ktorá sa bude nachádzať na očakávanom novom albume Undead. Ten vyjde 22. mája prostredníctvom vydavateľstva Metal Blade. Nový album produkoval Mark Lewis (DEICIDE, DEVILDRIVER) a o mix sa postaral Jason Suecof (WHITECHAPEL, JOB FOR A COWBOY). Novú skladbu nájdete pod dnešnými novinkami.

Podľa hudobného servera RockOverdose.gr budú 19. augusta ICED EARTH natáčať live CD/DVD počas koncertu na amfiteátri Limassol na Cypre. 

BELPHEGOR sa chystajú budúci mesiac do štúdia Mana na Floride, kde začnú pod dohľadom Erika Rutana nahrávať v poradí jubilejný desiaty štúdiový album. Zatiaľ bezmenná novinka by mala vyjsť ešte na konci tohto roka prostredníctvom Nuclear Blastu.

Multi inštrumentalista Snowy Shaw (THERION, NOTRE DAME, KING DIAMOND) sa pridal k švédskemu šesťčlennému projektu MAD ARCHITECT, ktorému vyjde dnes trojskladbové EP nazvané Dreamworld.

Už 21. apríla vyjde na sedem palcovom vinyle splitko MASTODON a kanadskej pesničkárky Feist. Feist bude mať na splitku skladbu A Commotion a MASTODON song Black Tongue.

Nemeckí hard rockeri BONFIRE už nepočítajú so službami bubeníka Dominika Hülshorsta. Meno nového bubeníka kapela zatiaľ neoznámila, ale do úvahy pripadá Harry „Fireworks“ Reischmann, ktorý s kapelou predstavil už v marci tohto roka na koncertoch v Ukrajine.

Počas európskeho turné na podporu nového albumu holandskej kapely EPICA sa zranil basák doprovodnej kapely XANDRIA Nils Middelhauve, ktorý si poranil pri hraní pravý ukazovák a musel sa podrobiť operácii. Odpočívať bude musieť 4 – 6 týždňov, XANDRIA však v turné bude pokračovať. Middelhauveho nahradí Fabio D Amore, ktorý sa predstaví aj českým fanúšikom, pretože 18.mája zavíta toto turné do Zlína.

Nový album IN THIS MOMENT sa bude volať Blood a vyjde v lete prostredníctvom Century Media Records. O produkciu v poradí štvrtého albumu sa postaral Kevin Churko (OZZY OSBOURNE, FIVE FINGER DEATH PUNCH).

NECRONOMICON hlásia zmenu na poste gitaristu. Kapelu opustil Andy Gern, ktorého nahradil André „Bones“ Boismenu.