NA LEGENDÁRNOM WACKENE SI ZAHRAJÚ RUST2DUST

A je to tu! Včera sme v Banskej Bystrici vo finále prestížnej súťaže Wacken Metal Battle Slovakia 2012 spoznali historický prvú slovenskú kapelu, ktorá si začiatkom augusta zahrá na legendárnom nemeckom festivale Wacken Open Air. Šesť členná porota v zložení Martin Lukáč (Rock Hard Slovakia) Stanislav „Stillborn“ Černák (Valhalla.sk), Peter Kertvel a Dano Jordán (Športové rádio Hornet), Anna Valentová (Rock.sk) a František „Ferick“ Fleischacker – (NÁHODNÍ ZNÁMI – basák, spevák, zvukár a producent) vybrala z nultého kola a z následných dvoch semifinálových kôl do finálových bojov týchto šesť kapiel: FROWN, HATE CONTROL, INFER, LUNATIC GODS, RUST2DUST a MÄSO. Žiaľ ešte pred finále sa zo súťaže odhlásili Prešovčania FROWN zo zdravotných dôvodov jedného člena kapely. Vo finále tak bojovalo o postup na Wacken päť kapiel.
Tak, ako v semifinálových kolách, tak aj vo finále mali porotcovia k dispozícii od 5 po 1 bod (5 bolo najviac), ktoré rozdelili každej kapele podľa svojich kritérií. Po všetkých koncertoch sa všetky body zrátali a kapela, ktorá dostala najväčší počet bodov sa mohla tešiť z víťazstva. Dámy a páni, historicky prvou kapelou zo Slovenska, ktorá si zahrá na najväčšom európskom metalovom festivale Wacken Open Air a bude tam reprezentovať našu krajinu sa stala kapela RUST2DUST z Bratislavy, ktorá získala od porotcov dokopy 25 bodov a to aj napriek tmu, že vystúpila bez jedného gitaristu, ktorý nemal voľný let na Slovensko z USA. Vyhrať mohol iba jeden a preto ďalšie poradie už v tejto chvíli nie je až také podstatné, ale pre zaujímavosť sme sa ho rozhodli zverejniť.

Celkové poradie finále Wacken Metal Battle Slovakia 2012:
1. RUST2DUST (Metal – Bratislava) – 25 bodov, 2. MÄSO (Electro Metal – Zvolen) – 21 bodov, 3. LUNATIC GODS (Violence Metal – Martin) – 20 bodov, 4. INFER (Death/Black Metal – Košice) – 13 bodov, 5. HATE CONTROL (Metal/Hardcore – Bratislava) – 11 bodov.

V najbližšej dobe sa môžete tešiť na podrobnejšiu reportáž z tohto finálového večera obohatenú o skvelé Sachtikusove fotky a taktiež aj na rozhovor s víťaznou kapelou.