NOVINKY Z TÁBOROV ICED EARTH ALEBO TIAMAT

ICED EARTH začnú ešte tento rok písať nové skladby. TIAMAT vydajú nový album v októbri. ILLDISPOSED začnú v máji nahrávať nový album. BLACK DAHLIA MURDER majú nového basáka. Nahrávanie nového albumu BLACK MAJESTY sa trošku naťahuje a kapela zrušila svoje vystúpenie na Masters of Rock. Poliaci PANDEMONIUM zverejnili oficiálne live video. Slováci NÁHODNÍ ZNÁMI majú nového bubeníka. Česká kapela FLOWERWHILE vydá debutový materiál.
Hlavný mozog americkej kapely ICED EARTH, gitarista Jon Schaffer prezradil, že na jeseň začne kapela písať nové skladby a pripravovať následnú predprodukciu. Popri písaní skladieb bude kapela v tomto období aj veľa koncertovať.

Švédski náladotvorci TIAMAT oznámili, že v súčasnosti nahrávajú jubilejný desiaty štúdiový album. Nasledovník štyri roky starého počinu Amanethes sa bude volať The Scarred People. Kapela nahráva nový materiál v nemeckom štúdiu Woodhouse s producentom Siggim Bemmom. Vydanie novinbky je naplánované na október 2012.

Dáni ILLDISPOSED prezradili niekoľko noviniek zo svojho tábora. Kapela sa chystá 18. mája do štúdia Antfarm spolu s producentom Tue Madsenom (MOONSPELL, DARK TRANQUILLITY, GOREFEST), kde začnú nahrávať nový album, ktorý by sa mal dostať na pulty obchodov na konci tohto roka. Ďalšou novinkou od ILLDISPOSED je to, že už vlani opustil kapelu gitarista Franz Hellboss. Na jeho miesto prišiel Ken Holst.

Novým basákam BLACK DAHLIA MURDER sa stal Max Lavelle, ktorý je známy aj zn pôsobenia v kapelách DESPISED ICON, BURN IN SILENCE alebo GORATORY.

Viaceré novinky hlásia aj melodici BLACK MAJESTY. Kapela pracuje na novom albume Stargazer v štúdiách Rolanda Grapowa na Slovensku. Práce sa však trošku naťahujú. Hotových je 5 skladieb, zvyšok sa má dokončiť v priebehu niekoľkých týždňov. Ďalšia správa z tábora BLACK MAJETSY hovorí o tom, že táto austrálska kapela s českým bubeníkom zrušila vystúpenie na tohtoročnom festivale Masters of Rock.

Poliaci PANDEMONIUM zverejnili oficiálne live video ku skladbe Only the Dead Will See the End of War, ktorá pochádza z aktuálneho albumu Misanthropy. Video nájdete pod dnešnými novinkami.

Slovenská kapela NÁHODNÍ ZNÁMI prijala do svojich radov nového bubeníka, ktorým sa stal náš bývalý redaktor Jozef Šramaty (RIFFUSE). Doterajší bubeník Martin Djovčoš sa bude starať najmä o vokál a na starosti si vzal aj perkusie. Z tria je teda kapela opäť vo štvorici.

Dlho očakávaný debutový album brnenskej formácie FLOWERWHILE nazvané No Jesus No Sprite prinesie v desiatich skladbách energický a technický mix thrashu a power metalu, kde sa gitár ujali Martin Klekner (ex- EAGLEHEART) a René „Perry“ David (ex- DEATH SENTENCE).