Manažér MOTÖRHEAD o Lemmyho rakovine. BEHEMOTH pracujú na hudbe pre divadelnú hru

Lemmymu Kilmisterovi bolo po diagnóze rakoviny predpovedané dva až šesť mesiacov života. BEHEMOTH pracujú na zaujímavom projekte a črtá sa aj nový album. BLIND GUARDIAN vydajú živák a orchestrálny album. FLESHGOD APOCALYPSE zverejnili novú skladbu.

lemmyglastonbury2015_12_638

Lemmy Kilmister (1945-2015)

Frontmanovi MOTÖRHEAD Lemmymu Kilmisterovi bolo po diagnóze rakoviny 26. decembra povedané, že mu ostáva od 2 do 6 mesiacov života. No o dva dni zákernej chorobe podľahol. Dlhoročný manažér skupiny Todd Singerman povedal pre Sky News, že Lemmy išiel do nemocnice dva dni po jeho narodeninovej párty vo Whiskey A Go Go klube v Kalifornii 13. decembra, pretože sa necítil dobre. Lekári spočiatku hovorili, že je v poriadku, no rozhodli sa urobiť sken mozgu pred jeho prepustením, pretože jeho prejav sa im zdal čudný a chceli zistiť, či neutrpel menšiu mŕtvicu. Skeny odhalili nádory na mozgu a v krku. Singerman ďalej povedal, že Lemmy na túto správu reagoval pokojne. „Vzal to lepšie ako my všetci. Jeho jediný komentár bol, „Oh, len dva mesiace, čo?“ Doktor na to, „Áno Lemmy, nechcem ti kecať, je to zlé a nie je nič čo by mohol ktokoľvek urobiť. Klamal by som keby som povedal, že je tu šanca.“ Singerman nechcel túto správu hneď oznámiť verejnosti. „Nie, nie, môžete vydať tlačovú správu. Chcem, aby ľudia vedeli, že je to rakovina. Je to zlá vec a mali by to vedieť,“ boli Lemmyho slová. Manažér kapely sa vyjadril, že rakovina bola to posledné čo si mysleli, že by mohol mať. „Keď o tom premýšľate, tak bol u každého doktora a v každej nemocnici po celom svete a nikto to nezachytil…, prišlo to ako veľký šok.“ Singerman sa vyjadril aj k Lemmyho životnému štýlu. „Bol som s ním takmer 25 rokov a to bolo pol galóna Jacka Danielsa denne, dve-tri krabičky cigariet a ďalšie jeho menšie obľúbenosti, pripomínam, že to bola každodenná záležitosť. V poslednej dobe prešiel na vodku, myslel si, že je to zdravšie.“

Nergal, frontman poľskej úderky BEHEMOTH, sa v jednom z nedávnych rozhovorov rozrozprával o nových projektoch kapely. Najprv prišla odpoveď na to či je pravda, že BEHEMOTH pracujú na hudbe pre divadelnú hru. „Nechcem o tom veľa hovoriť a nemôžem ísť do žiadnych podrobností . Je to niečo, čo bude celkom veľké. Veľká záležitosť s veľkými menami s celkom temným príbehom, ktorý je celosvetovo známy, pretože je to klasika. Boli sme požiadaní o nejakú hudbu, tak sa snažíme. Máme dokonca aj niečo zaznamenané, ale je príliš skoro, aby sme oficiálne uvádzali všetky podrobnosti pre verejnosť.“ Negral ďalej prezradil plány s novým albumom, o ktorom sa ešte nedávno vyjadroval, že už ani nemusí byť. „Môžem povedať, že keď sme blbli v štúdiu s nápadmi pre ten divadelný projekt tak to celkom vyvolalo tvorivosť a myslím, že sa do procesu písania dostanem skôr než som očakával. Je to ešte príliš skoro, ale myslím, že by som chcel začať nejakú prácu v roku 2016 a bolo by dobré mať nový album v roku  2017. Už prešli dva roky od vydania „The Satanist“ a nebolo by možné to urobiť lepšie. Milujem tú nahrávku a to je dôvod prečo ju hráme, že je to najpredávanejší album a dostali sme naň len najlepšie recenzie. Dnes som najšťastnejší umelec, pretože mám v rukách najsilnejší album a som mimoriadne pyšný a kurva prekypujúci hrdosťou. Naozaj si zatiaľ nechcem znečistiť myseľ budúcimi projektmi, pretože to chcem plne preskúmať a vychutnať si výlet, kým sa to deje. Každý sa ma pýta na ďalší album, ale moja otázka znie: „Myslíte si, že naozaj chcete mať nahrávku, ktorá nebude stopercentne úprimná a riadená akýmikoľvek ekonomickými dôvodmi alebo kvôli zmluvám? Naozaj to chcete?“. Nerád by som videl, aby sme s BEHEMOTH mali novú nahrávku vždy každé dva roky. Zoberiem si svoj čas a hovorím ľuďom, aby boli trpezliví.“

Hansi Kürsch, spevák nemeckej kapely BLIND GUARDIAN prezradil, že stále pracujú na live albume, ktorý by mal vyjsť v polovici budúceho roka a potom budú pracovať na orchestrálnej nahrávke. Práce na nej by chceli stihnúť do konca roka 2016 a svetlo sveta by mala uzrieť v roku 2017.

Talianska symphonic/death metalová formácia FLESHGOD APOCALYPSE zverejnila novú skladbu s názvom „The Fool“ pochádzajúcu z ich novej štúdiovky „King“, ktorá vyjde 5. februára prostredníctvom vydavateľstva Nuclear Blast Records.