STRATOVARIUS AJ AMARANTHE BAVILI BRATISLAVU

V rámci európskeho turné „Nordic Nexus Of Nemesis Tour 2013“ sa 24. marca v bratislavskom klube Majestic predstavili na spoločnom double headliner tour kapely zo severu Európy, Fíni STRATOVARIUS a švédsko – dánska formácia AMARANTHE.

Večer plný kvalitného metalu otvorila kapela z Ameriky, power metalová formácia SEVEN KINGDOMS. Tí svojim vcelku sympatickým vystúpením, najmä vďaka speváčke Sabrine Valentine pripravili nedočkavé publikum na hlavné hviezdy večera.
 
Na rad prišla čím ďalej tým populárnejšia kapela AMARANTHE, ktorá predviedla skvelú a energickú šou a slušne rozvášnila svojich fanúšikov. Speváčku Elize Ryd svojim vokálom perfektne dopĺňali ďalší dvaja speváci z kapely, takže zážitok z tohto mužsko – ženského vystúpenia bol vynikajúci. Skladby vybraté z ich doterajších dvoch štúdiových albumov „Amaranthe“ a „Nexus“ boli v živom prevedení nabité energiou, a chytľavé refrény zo štúdioviek sa preniesli aj na bratislavské publikum. Doteraz som tejto kapele nevenovala veľkú pozornosť, ale osobne ma veľmi príjemne prekvapili a momentálne už majú o fanúšika naviac.


 
Potom prišli na scénu melodici STRATOVARIUS, ktorí prezentovali najmä songy z ich úspešnej novinky „Nemesis“ a tie vkusne doplnili o zopár starých hitov. Svoje individuálne sóla predviedli basák Lauri Porra, nový mladý bubeník Rolf Pilve a samozrejme aj Jens Johansson, ktorý prekvapil a pobavil Kukulienkou.

Zo skladieb samozrejme nesmeli na koncerte už klasicky chýbať „Black Diamond“, „Forever“ a na záver „Hunting High and Low“. Z predošlých dvoch albumov „Elysium“ a „Polaris“ nezaznelo nič, čo je možno škoda. Timov spevácky výkon síce nebol stopercentný, ale to pripisujem jeho znovu sa opakujúcim zdravotným problémom (o tri dni neskôr jeden koncert zrušili). Timo Kotipelto sa však spolu s kapelou veľmi dobre bavil a nenútene komunikoval s fanúšikmi. Hoci klub nebol úplne zaplnený, vládla vynikajúca atmosféra.

PLUSY:
Príjemné vystúpenie AMARANTHE, Skvelá šou STRATOVARIUS, celková atmosféra

MÍNUSY:
Mohlo prísť aj viac ľudí

Playlisty:
AMARANTHE – „Invincible“, „Leave Everything Behind“, „1.000.000 Lightyears“, „Serendipity“, „My Transition“, „Infinity“, „Drum Solo“, „Burn With Me“, „Mechanical Illusion“, „Its All About Me (Rain)“, „The Nexus“, „Afterlife“, „Amaranthine“, „Call Out My Name“, „Automatic“, „Hunger“.

STRATOVARIUS – „Unbreakable“, „Speed of Light“, „Halcyon Days“, „Distant Skies“, „Eternity“, „Dragons“, „Bass Solo“, „Fantasy“, „Abandon“, „Eagleheart“, „Stand My Ground“, „Keyboard Solo“, „Black Diamond“, „Forever“, „Hunting High and Low“.

Autor a foto: Shelvis



SEVEN KINGDOMS



AMARANTHE

STRATOVARIUS

KOMPLETNÁ FOTOREPORTÁŽ TU!