ABBATH streamujú nový album, DARK TRANQUILLITY sa zamieravajú na písanie ďalšieho materiálu

Nový album ABBATH už dostupný cez oficiálny stream. DARK TRANQUILLITY píšu nový materiál. VISIONS OF ATLANTIS vydajú nový album, PRONG pracujú na novom EP. Manažérka kapely ACCEPT odchádza do dôchodku. Slováci IAKO BEI majú nový klip.

ABBATH

Vydavateľstvo Season of Mist už sprístupnilo oficiálny stream nového albumu „Outstrider“ od nórskej black metalovej kapely ABBATH. Spomínaná novinka vychádza v piatok 5. júla.

Švédi DARK TRANQUILLITY pracujú na nových skladbách pre nástupcu ich zatiaľ poslednej dosky „Atoma“ z roku 2016. „Zbierame materiál a začíname predprodukciu. Zámerom je, aby sa veci dokončili do konca roka, a ak všetko pôjde dobre, ďalší rok začneme nahrávať. Tento rok spravíme len niekoľko festivalov, žiadne turné. Zameriavame sa na písanie a prípravu nového albumu,“ vyjadril sa pre Metal Mad TV spevák Mikael Stanne.

Rakúski symfonici VISIONS OF ATLANTIS vydajú 30. augusta nový album nazvaný „Wanderers“, ktorý sa na pulty predajní dostane vďaka labelu Napalm Records. Tešiť sa môžete na fantastickú hudobnú cestu obohatenú o duety Clémentine Delauney a Michele Guaitoliho.

Dlhoročná manažérka kapely ACCEPT Gabby Hoffmann odchádza do dôchodku. Svoje rozhodnutie zaslala kapele. Gabby je po mnohých rokoch intenzívnej práce mierne unavená a potrebuje čas pre seba a odpočinok. Neodchádza úplne, ale už sa nebude zaoberať profesionálnymi aktivitami.

Američania PRONG strávia júl v štúdiu s producentom Chrisom Collierom, kde nahrávajú dve piesne, ktoré sa objavia na jeseň na novom EP kapely.

Slovenská formácia IAKO BEI nahrala nový videoklip ku piesni „Fake (The Kind of Beauty)“, ktorá sa nachádza na albume „Pursuits in 1ife“. Vlani vydaný album je zaujímavý tým, že ide o prog rockovú muziku bez gitár, čiže len s basgitarou, bicími, saxofónom a klávesmi.