Fanúšikovia sa dočkali, TOOL zverejnili novú skladbu! Novinky aj od MY DYING BRIDE či IMMOLATION

TOOL a SASCHA PAETH’S MASTERS OF CEREMONY zverejnili nové skladby. MY DYING BRIDE dokončili nahrávanie nového albumu. IMMOLATION chcú v roku 2020 nahrávať nový album. KILLSWITCH ENGAGE s novým klipom. Vzniká zrejme nová superskupina.

Logo TOOL

Kapela TOOL zverejnila titulnú skladbu z dlho očakávanej štúdiovky „Fear Inoculum“ ktorá vyjde 30. augusta u RCA Records. Album bude obsahovať sedem skladieb so stopážou 80 minút pričom žiadna z piesní sa nedrží štandardného formátu pre rádiové single.

Doom metalisti MY DYING BRIDE dokončili nahrávanie nového a zatiaľ nepomenovaného albumu. „Je to kompletné! Nový album od MY DYING BRIDE! Dať to dokopy trvalo nejaký čas, ale je to hotové. Zatiaľ nie je stanovený dátum vydania, ale dáme vám vedieť. Tento album je luxusnou cestou do ríše, ktorú dokáže vytvoriť iba MY DYING BRIDE. V porovnaní s našimi predošlými nahrávkami má najrozmanitejšiu produkciu, zvuk je úplne ohromujúci; agresívny, krásny a vrstvený s harmonickou melanchóliou ako nikdy predtým. Je tu krása jemnej nádeje obohatenej o husle a violončelo a ohromujúci hlas špeciálneho hosťa, speváčky Lindy Fay-Hella z kapely WARDRUNA. Je tu absolútne šialenstvo a hnev s death metalovými vokálmi, ktoré dávajú tomuto opusu veľkú výhodu. Nebudete sklamaní!“ uvádza spevák Aaron Stainthorpe na facebookovom profile kapely.

Projekt SASCHA PAETH’S MASTERS OF CEREMONY sa hlási o slovo s lyric videom k novej piesni „Sick“ z chystanej dosky „Signs of Wings“. Tá vychádza 13. septembra u vydavateľstva Frontiers Music Srl.

Death metalisti IMMOLATION by chceli začiatkom budúceho roka nahrať nový album, na ktorom aktuálne pracujú. Následne by zatiaľ nepomenovaná novinka mala vyjsť na jar 2021. Kapela je však v súčasnosti zaneprázdnená nabitým koncertným programom, takže všetko sa ešte môže zmeniť.

Metalcorová formácia KILLSWITCH ENGAGE má nový videoklip k piesni „I Am Broken Too“ z chystanej nahrávky „Atonement“. Tá má dátum vydania stanovený na 16. augusta u Metal Blade Records/Sony Music Entertainment.

Podľa viacerých príspevkov na sociálnych sieťach pracuje Phil Demmel (ex-MACHINE HEAD) s Mikeom Portnoyom (ex-DREAM THEATER), Bobbym „Blitz“ Ellsworthom (OVERKILL) a Markom Menghim (METAL ALLEGIANCE) na novom hudobnom projekte. Ďalšie informácie zatiaľ nie sú známe.