WITHIN TEMPTATION nahrali nový singel. Zostava NERVOSA je opäť kompletná

WITHIN TEMPTATION zverejnili nový singel. NERVOSA hlási novú zostavu. ACCEPT pracujú na novom albume. Z RAGE odišiel gitarista. ENSIFERUM vydajú nový album.

WITHIN TEMPTATION

Holandská formácia WITHIN TEMPTATION zverejnila nový singel s názvom „Entertain You“. „V hudobnom priemysle a vo svete vidíme toľko vecí, ktoré sa menia a to nás kreatívne inšpiruje. Vždy sme boli kapelou, ktorá prijíma zmeny. Táto pieseň to dokazuje viac ako inokedy, hudobne aj textovo. Pre mnohých bude šokujúca,“ vyjadrila sa speváčka Sharon den Adel v tlačovej správe.

Kapela NERVOSA ohlásila novú zostavu. Po dlhom a dôslednom konkurze sa k zakladajúcej členke Prike Amaral pripoja vokalistka Diva Satanica (BLOODHUNTER), basgitaristka Mia Wallace (TRIUMPH OF DEATH, ex-ABBATH) a bubeníčka Eleni Nota (MASK OF PROSPERO, CROQUE MADAME). Najznámejšou hudobníčkou spomedzi nových členiek je nepochybne Mia Wallace, ktorá rok pôsobila vo formácii ABBATH. „Bolo neuveriteľné stretnúť sa s toľkými talentovanými ženami. Nebolo ľahké vybrať jednu a ostatným povedať nie. No nešlo len o muzikantskú spôsobilosť. Zahŕňalo to aj dostupnosť, profesionálny postoj, dobrú komunikáciu a podobne. Mám už veľa nových skladieb a už sme aj začali proces písania. Plánujeme vydať niečo nové aj počas tejto karantény. Garantujem, že NERVOSA príde v plnej sile,“ uviedla Prika Amaral na facebookovom profile kapely.

Nemeckí heavy metalisti ACCEPT pracujú na novom albume. „Máme deväť skladieb, no nie všetky sú kompletné. Napísali sme ich 15ť alebo 16. Na niektorých sú spravené rytmické veci, ale ešte som ich nenaspieval. Niečo by už malo byť hotové, producent Andy Sneap to aktuálne mixuje. V lete by sme chceli vypustiť singel a celú vec vydať na Vianoce,“ vyjadril sa spevák Mark Tornillo v podcaste Rock On The Rise.

Z tábora kapely RAGE prišla informácia o zmene zostavy. „Náš priateľ a gitarista Marcos Rodriguez už nebude vystupovať s RAGE kvôli osobným dôvodom, ktoré vyžadujú aby sa pohol ďalej. Nie sú medzi nami žiadna zlá krv a naďalej budeme spolu robiť hudbu, ale bude to viac „v zákulisí“. Uvažujem o rozšírení kapely so štyrmi členmi s dvoma gitaristami. Mojou víziou je dosiahnuť takú dokonalú zostavu ako zneli RAGE v deväťdesiatych rokoch, len na lepšej a modernejšej úrovni. A práve teraz pracujeme na tom, aby sme RAGE na túto úroveň dostali,“ napísal Peavey Wagner na facebookovom profile kapely.

Folk metalistom ENSIFERUM vyjde 10. júla prostredníctvom vydavateľstva Metal Blade Records nový album „Thalassic“. Prvú ochutnávku v podobe skladby „Rum, Women, Victory“ si môžete vypočuť nižšie.