OBITUARY a MOONSPELL chystajú koncertné live streamy. ANATHEMA si dávajú pauzu

OBITUARY a MOONSPELL chystajú koncertné live streamy. ANATHEMA si dáva pauzu. Corey Taylor zverejnil novú skladbu. Zomrel Lee Kerslake (URIAH HEEP). WHITECHAPEL mieria do štúdia. HIDEOUS DIVINITY majú nový klip. MASSACRE s novou zostavou.

OBITUARY. Zdroj: obituary.cc

Death metaloví veteráni OBITUARY oznámili tri koncertné live streamy. Prvé dva sa uskutočnia 17. a 24. októbra (o 23:00), kedy odohrajú v celej dĺžke albumy „Slowly We Rot“ a „Cause of Death“. Vysielať sa budú zo štúdia ESI Streaming Studio v Tampe. Tretí stream ponúkne klasické a špeciálne skladby. Uskutoční sa 7. novembra (o 23:00) zo štúdia, kde kapela zvyčajne nahráva. Pre viac informácii klikajte na obituarylive.com.

Kapela MOONSPELL odohrá 31. októbra v divadle Pax Julia v starobylom portugalskom meste Beja, exkluzívny koncert pre 300 ľudí. Vystúpenie však bude dostupné celosvetovo, vďaka live streamu, ktorý začne o 22:30 hod.

Britská formácia ANATHEMA oznámila, že si dáva pauzu na dobu neurčitú. Dôvodom je pandémia koronavírusu. „Tento rok je ako žiadny iný. Všetci, vrátane každého z vás, sme čelili nepredvídateľným výzvam, ktoré ovplyvnili naše profesionálne a aj osobné situácie. Nenechalo nám to inú možnosť, ako dať si neurčitú pauzu. Je čas ísť inými životnými cestami,“ píše sa v oficiálnom vyhlásení kapely.

Corey Taylor (SLIPKNOT, STONE SOUR) zverejnil novú skladbu „Culture Head“ z debutovej sólo nahrávky „CMFT“. Tá vychádza 2. októbra prostredníctvom vydavateľstva Roadrunner Records.

Lee Kerslake, bývalý a dlhoročný bubeník kapely URIAH HEEP, zomrel 19. septembra po boji s rakovinou prostaty. Mal 73 rokov. Kerslake bol známy aj spoluprácou s Ozzym Osbourneom na začiatku osemdesiatych rokov, konkrétne na albumoch „Blizzard of Ozz“ a „Diary of a Madman“.

Deathcoristi WHITECHAPEL využili čas bez koncertov na napísanie nového albumu a v najbližších dňoch sa chystajú do štúdia. Zatiaľ poslednú štúdiovku „The Valley“ vydali v marci 2019.

Old school death metalová úderka MASSACRE ohlásila novú zostavu. K vokalistovi Kam Leeovi a basákovi Mikeovi Bordersovi (pôvodným členom) sa pridali gitaristi Rogga Johansson (PAGANIZER), Jonny Pettersson (GODS FORSAKEN) a Scott Fairfax (MEMORIAM). Na bubenícku stoličku zasadne Brynjar Helgeton (JOHANSSON & SPECKMANN).

Talianska mlátička HIDEOUS DIVINITY má nové časozberné video k songu „Actaeon“ z aktuálnej nahrávky „Simulacrum“.