Kapely Jona Schaffera vyhodené z Century Media. Novinky aj od SYSTEM OF A DOWN či Snowy Shaw

Century Media Records stiahlo z ponuky všetky kapely, v ktorých pôsobil Jon Schaffer. SYSTEM OF A DOWN oznámili špeciálny live stream. Snowy Shaw vydá každý mesiac jednu novú skladbu. Ronnie Atkins (PRETTY MAIDS) nahral nový videoklip. PERFORMED vydajú nový album. CODE ORANGE s novým klipom.

ICED EARTH

Počínanie amerického hudobníka Jona Schaffera, ktorý sa zúčastnil na neoprávnenom vniknutí do amerického Kapitolu, má odozvu aj v hudobnom priemysle. Vydavateľstvo Century Media Records okamžite stiahlo z ponuky všetko, čo sa týka kapiel, v ktorých Jon pôsobil – ICED EARTH, DEMONS & WIZARDS a PURGATORY. Neobjednáte si nahrávky, ale ani kapelný merchandise. Mimochodom, po tom ako ho zatkla FBI, Schafer zamieril do väzenia. Hrozí mu za tento čin rok natvrdo.

Kapela SYSTEM OF A DOWN oznámila na sobotu 30. januára o 18:00 špeciálny live stream na vyzbieranie finančných prostriedkov pre ranených arménskych vojakov. Počas streamu prebehne aj premiéra videoklipu k songu „Genocidal Humanoidz“.

Multiinštrumentalista Snowy Shaw ohlásil album „This Is Heavy Metal, Plain & Simple“ a každý mesiac z neho vydá (v digitálnej forme) jednu skladbu. Nahrávka s veľkým množstvom hostí vznikla počas pandémie ako pocta 50 rokom heavy metalu a s ním spojeného životného štýlu. „Už pred pandémiou koronavírusu trpelo roky toto odvetvie slabým predajom platní, nelegálnym sťahovaním, atď. Zlatý vek 80. rokov je skrátka dávno preč, či už to chcete uznať, alebo nie. V skutočnosti aj trend nu-metalu z prelomu tisícročí je vo všetkých ohľadoch považovaný za starý. Že by začal metal trochu hrdzavieť? A to napriek všetkým výkrikom do hrude sa bijúcich puritánov, že „metal nikdy nezomrie!“. Je v skutočnosti koronakríza/nový svetový poriadok koniec éry alebo nakoniec umieračik? No dúfajme, že kurva nie,“ uvádza Snowy Shaw v tlačovej správe. Ešte dodáme, že vinylová verzia albumu vyjde pred Vianocami v limitovanej edícii. Prvú skladbu „Of Hell and Fire“ s hosťujúcou SCARLET nájdete nižšie.

Ronnie Atkins (PRETTY MAIDS) vydá 12. marca sólový album „One Shot“. K titulnej piesni natočil aj videoklip. Ako sám Atkins hovorí, sólovka, ktorá sa dostane na pulty predajní, nikdy nebola v pláne.

Na scénu sa vracajú Prievidžania PERFORMED. Thrash metalistom vyjde 25. februára prostredníctvom vydavateľstva Slovak Metal Army nový album s názvom „Moronia“. Fanúšikovia sa môžu tešiť na 8 skladieb.

Americká formácia CODE ORANGE natočila nový videoklip k piesni „Autumn and Carbine“ pochádzajúcej z aktuálnej štúdiovky „Underneath“.