Bohatá nádielka noviniek: OBITUARY, JINJER, Winter Gothoom, ARMORED SAINT a ďalší

OBITUARY sú nadšení z nových skladieb. JINJER v štúdiu. Pribudli ďalšie kapely pre zimnú edíciu Gothoom festivalu. ARMORED SAINT vydajú nové DVD. CELLAR DARLING a BODY COUNT s novými klipmi. Novinky aj od CALIBAN a AUGUST BURNS RED.

OBITUARY

Death metaloví veteráni OBITUARY sú nadšení z nových skladieb. „Sme kapela, ktorá na seba netlačí. Našli sme si čas a písali piesne tak, ako prichádzali. Chceli sme, aby to bolo prirodzené a novú hudbu píšeme stále. Z nových piesní sme veľmi nadšení. Je to štýl OBITUARY, ale ako dobré červené víno, ktoré sa otvoril a je stále chutnejšie a chutnejšie. Niektoré riffy budú fanúšikovia milovať. Držíme sa koreňov. Sme OBITUARY. Chceme to strednotempové, groovy a tvrdé. To je to, čo sa snažíme fanúšikom dodať,“ povedal bubeník Donald Tardy v rozhovore pre rádiovú šou Heavy Demons. Ešte dodáme, že kapela už skôr avizovala, že nový album nevydá skôr, ako bude možné ísť na turné.

Kapela JINJER vstúpila do nahrávacieho štúdia, kde pracuje na novom a zatiaľ nepomenovanom albume. „Tí z vás, ktorí nás sledujú, ste už určite počuli, že JINJER od začiatku pandémie pracovali na novom materiáli. Je to jedna z tých situácii, keď aj tá najnegatívnejšia a najstrašnejšia situácia môže mať pozitívny výsledok. Zbavení živého hrania sa nám podarilo sústrediť našu kreativitu a frustráciu a premeniť ich na nové piesne, ktoré sú podľa môjho názoru najlepšou hudbou, akú sme kedy napísali. Nový album môže posunúť celý žáner extrémnej hudby na úplne novú úroveň a ešte vyššie pozdvihnúť muzikalitu kapely či metalovej scény všeobecne,“ vyjadril sa v tlačovej správe basgitarista Eugene Abdukhanov.

Organizátori zimnej edície festivalu Gothoom pridali do line-upu ďalšie kapely. Sú nimi domáce spolky GALADRIEL, CRANIOTOMY a česká formácia TORTHARRY. Festival by sa mal uskutočniť 29.- 30. októbra 2021 v Mestskom kultúrnom centre v Žiari nad Hronom.

Američania ARMORED SAINT vydajú tento rok nové DVD „Symbol of Salvation Live“. Pôjde o záznam koncertu z 13. júla 2018 kedy v newyorskom Gramercy Theatre odohrali album „Symbol of Salvation“ v celej dĺžke.

Folk metalisti CELLAR DARLING majú nový videoklip k piesni „Dance“. „Pieseň mala byť pôvodne súčasťou koncepčného albumu „The Spell“ (2019). Počas minuloročného leta a jesene bola kompletne prepísaná. Inšpirácia je z dvoch zdrojov. Prvou je tanečný mor z roku 1518, čo je fascinujúci príbeh sám o sebe, a druhou je angažovanosť v našom súčasnom svete. Nie je tu niekedy pocit, že sme v procese utancovania sa k smrti?“ uvádza kapela k videu.

Rap metalová formácia BODY COUNT sa hlási o slovo s novým fanúšikovským videoklipom k songu „The Hate Is Real“. Fanúšikovia boli požiadaní, aby vytvorili vlastné videá a najlepšia práca bude vybratá ako sprievod ku skladbe reagujúcej na osobnú a systémovú nenávisť. Autorom víťazného videa je 25-ročný newyorský filmár Seby Martinez. Skladba pochádza z aktuálnej dosky „Carnivore“.

Metalcoristom CALIBAN vyjde 14. mája prostredníctvom vydavateľstva Century Media Records album s názvom „Zeitgeister“. Obsahovať bude staršie skladby, avšak tentokrát v ich rodnom, nemeckom jazyku. Nižšie nájdete ochutnávku v podobe klipovky „Intoleranz“.

Kapela AUGUST BURNS RED vydá 16. apríla prostredníctvom vydavateľstva Fearless Records nové EP (digital/vinyl) s názvom „Guardians Sessions“. Obsahovať bude B-strany, prerobené skladby, či covery „Chop Suey!“ od SYSTEM OF A DOWN alebo hudobnú tému seriálu „Westworld“. Pod správou si môžete vypočuť ukážku v podobe skladby „Icarus“.