GOTHOOM OPÄŤ MENÍ SVOJE MIESTO, OPETH S NOVÝM ALBUMOM

Festival GOTHOOM OPEN AIR znovu mení svoje miesto. Kde sa teda napokon uskutoční? OPETH oznámili dátum vydania nového albumu. MAYHEM zverejnili novú skladbu. CROWBAR zverejnili novú skladbu a artwork novinky. Slováci MILLHOUSE dokončujú nový album a chystajú jeho krst.
Jediný slovenský festival zameraný na iba na extrémnu hudbu Gothoom Open Air sa potýka s problémami. Jubilejný 5. ročník sa mal z viacerých dôvodov presunúť z doterajšieho areálu jazera Tajch v Novej Bani na iné miesto. Organizátori oznámili nové miesto. Stala sa ním Vlkanová, obec v okrese Banská Bystrica. Žiaľ, aj po súhlase od starostu obce, nakoniec starosta a ani obecné zastupiteľstvo uskutočnenie Gothoomu neschválilo. Takže, Gothoom opäť mení svoje miesto, my dúfajme, že teraz už natrvalo. Organizátori zverejnili, že jubilejný 5. ročník sa teda sťahuje do malinkej obce Rudno nad Hronom, ktorá sa nachádza 3 kilometre od Novej Bani. Takže, nakoniec sa miesto konania festivalu až tak radikálne nemení. „Pred obcou je veľké ihrisko a priľahlý areál plne postačuje našim potrebám,“ vyjadril sa hlavný organizátor Gothoomu Peter Beťko. Takže, poznačte si termín 14. – 16.8.2014 a nové miesto – Rudno nad Hronom.

Prog metalisti OPETH vydajú 17. júna prostredníctvom vydavateľstva Roadrunner Records už svoj jedenásty štúdiový album, ktorá nazvali „Pale Communion“. Na novinke sa bude nachádzať 8 skladieb, o produkciu albumu sa postaral samotný frontman kapely Mikael Akerfeldt, o mix známy Steven Wilson.

Nórski black metalisti MAYHEM vydajú 23. mája prostredníctvom labelu Season Of Mist nový, v poradí piaty štúdiový album „Esoteric Warfare“. To už viete aj z našich stránok, avšak teraz títo Nóri zverejnili skladbu z tejto nahrávky, ide o pieseň „VI.Sec.

CROWBAR vydajú 26. mája prostredníctvom vydavateľstva Century Media Records nový album „Symmetry In Black“, ktorého artwork nájdete pod novinkami, a na tomto odkaze si môžete vypočuť novú skladbu „Walk With Knowledge Wisely“. Spomínaný nový album produkoval spevák a gitarista CROWBAR Kirk Windstein spolu s Duanom Simoneaux a o mix sa postaral Josh Wilbur, ktorý predtým pracoval napríklad aj s LAMB OF GOD či GOJIRA.

Stoner-rocková kapela MILLHOUSE avizovaný album „Event Horizon“ pokrstí 3. mája v bratislavskom klube Randal. Všetkých 12 pesničiek, ktoré sa objavia na albume „Event Horizon“ je nahratých. Čakajú ich už len posledné úpravy. Na albume spolupracovali s viacerými umelcami z domácej scény, ale aj zo zahraničia. „Bola to pre nás nová skúsenosť. Na album sme zaradili dve staršie skladby, ktoré vďaka tejto spolupráci dostali úplne iný nádych,“ hovorí frontman Shorty. Na albume nájdete aj už známy singel „Mangy Wolf“, s ktorým sa skupina objavila aj v projekte Demovnica_FM na Rádiu_FM a ku ktorému vznikol aj klip s vlčou hrdinkou v hlavnej úlohe. – Tlačová správa.